De TeamNL Lange Mannen beginnen de officiële voorbereiding op de Volleyball Nations League (VNL) tegen Japan. Vandaag (dinsdag 14 mei) is het Aziatische land voor de tweede keer de tegenstander. Voor iedereen die niet fysiek aanwezig kan zijn is er een oplossing: de livestream!

VNL
Dit jaar staat de VNL vooral in het teken van de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs. De Team NL Lange Mannen beginnen hun campagne in Antalya (22-26 mei). Vervolgens gaat het naar Ottawa (5-9 juni) en Manila (18-22 juni). De Nederlandse mannen staan nu op plek 13. Bij de huidige stand zal het team Servië - dat momenteel op de 9de plaats staat - moeten passeren.

Japan
Japan staat momenteel 4de op de FIVB-wereldranglijst. Afgelopen najaar plaatste de ploeg zich tijdens het OKT in eigen land voor Parijs 2024. Nederland en Japan stonden in het verleden 35 keer tegenover elkaar. Nederland won 21 keer, Japan 14 keer. De meest recente ontmoeting tussen beide landen was tijdens de afgelopen VNL. Op de Filipijnen was Japan met 1-3 te sterk.

Livestream
Voor alles thuisblijvers de wedstrijd te bekijken via deze pagina.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn