De Oranjezomer staat op het punt van beginnen. Het doel is helder: Parijs 2024. Dat doel moet worden behaald tijdens de Volleyball Nations League. In aanloop naar de VNL spelen de TeamNL Volleybaldames een aantal oefenwedstrijden. Vanavond (maandag 6 mei) om 19.30 uur staat de eerste wedstrijd op het programma. Tegenstander is Roemenië. Te volgen via onze livestream.

Voorbereiding gestart
De voorbereiding op de belangrijke volleybalzomer is in volle gang. Afgelopen vrijdag stond het aftrappende mediamoment op het programma. Vanavond (maandag 6 mei) staat de eerste oefenwedstrijd op de rol. Een dag later (dinsdag 7 mei) spelen de TeamNL Volleybaldames opnieuw tegen Roemenië. Die wedstrijd zal achter besloten deuren worden afgewerkt.

Jeugdige selectie
In Sportcentrum Arcus in Wijchen onder de rook van Nijmegen zijn assistenten Eric Meijer en Gil Ferrer Coutino verantwoordelijk. Bondscoach Felix Koslowski zal de wedstrijd vanaf de tribune bekijken. De wedstrijdselectie bestaat vooral uit aanstormende talenten. Van de ‘grote’ namen zijn: Juliet Lohuis, Sarah van Aalen, Fleur Savelkoel en Hester Jasper van de partij.

Roemenië
De TeamNL Volleybaldames hebben in het verleden 36 keer tegen Roemenië gespeeld. Twintig keer was Roemenië de bovenliggende partij. Daarbij moet worden aangetekend dat de TeamNL Volleybaldames de laatste negen ontmoetingen als winnaar van het veld stapten. Het Oostblokland staat momenteel op plek 34 van de FIVB wereldranglijst.

Livestream
Ben je niet in de gelegenheid om naar Wijchen af te reizen, niet getreurd! De wedstrijd is te volgen via onze livestream.

Bekijk ook eens

Live

20.30u: Frankrijk - Nederland (oefeninterland TeamNL Lange Mannen)

Kijk hier gratis mee!

Facebook X WhatsApp LinkedIn