Aanstaande zomer spelen de mannen van bondscoach Guido Görtzen het EK U22 in eigen land. Op maandag 29 januari zal tijdens de loting in het gemeentehuis van Apeldoorn duidelijk worden tegen welke teams zij het opnemen.

Drukke volleybalzomer
In de drukke volleybalzomer is een plekje ingeruimd voor opnieuw een mooi evenement in eigen land. In de julimaand vindt namelijk het EK voor spelers tot 22 jaar plaats in Nederland. Apeldoorn en Groningen zijn de speelsteden. Het toernooi wordt gehouden van 9 t/m 14 juli 2024.

Deelnemende landen
Aan het EK voor spelers tot 22 jaar doen in totaal acht landen mee. Nederland is in de rol van gastland van de partij. Afgelopen juli (2023) werd in vijf poules gestreden om kwalificatie. Italië, Spanje, Tsjechië, Polen en Frankrijk kwalificeerde zich als groepswinnaar voor het EK. Portugal en Hongarije zijn als beste nummers twee aan het deelnemersveld toegevoegd.

Toernooiopzet
De acht landen worden verdeeld over twee poules ieder bestaande uit vier landen. Nederland zal worden ingedeeld in poule I. Die poule zal worden afgewerkt in Martini Plaza in Groningen. De andere poule zal worden gespeeld in de breedtesporthal van Omnisport in Apeldoorn.

Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 juli worden de groepswedstrijden afgewerkt. De nummers een en twee uit beide poules plaatsen zich voor de halve finales. Deze wedstrijden staan op zaterdag 13 juli op het programma. Op zondag 14 juli wordt het toernooi afgesloten met de medaillewedstrijden. Vanaf de halve finales zal Apeldoorn het decor zijn.

Naast de Nevobo dragen Draisma Dynamo (Apeldoorn) en Nova Tech Lycurgus (Groningen) hun steentje bij waar het gaat om de organisatie van het EK voor spelers tot 22 jaar.

Nick Derks (wethouder Sport Apeldoorn):

'Als Volleybalstad van Nederland, is Apeldoorn met trots gaststad van de halve en hele finale van het EK voor aanstormend volleybaltalent. Het is geweldig om deze jonge atleten, die hun droom najagen om tot de absolute top in hun sport te behoren, samen met onze topclub Dynamo welkom te heten in Omnisport. Ik verheug me er al op om hen aan te moedigen, in de hoofdstad van de Veluwe!

Peter de Vries Voorzitter Stichting Topvolleybal Dynamo:
'Apeldoorn wordt ook wel de volleybalhoofdstad van Nederland genoemd. Draisma Dynamo is niet alleen de landskampioen van de afgelopen jaren, maar ook het opleidingsteam van jonge talentvolle spelers richting het Nederlandse Team. Wij verheugen ons op een mooi EK waarbij de talenten zich kunnen meten met Europese leeftijdsgenoten. Het belooft een mooie volleybalzomer te worden in Groningen en Apeldoorn en we rekenen op veel support van de volleyballiefhebbers in Nederland.'

Inge Jongman (wethouder Sport Groningen):
We zijn blij met de komst van het EK onder 22 jaar naar Groningen. Martini Plaza is onze grootste indoor sportaccommodatie en ideaal voor topsportevenementen, evenementen die we als gemeente graag organiseren en faciliteren. Laten we er met z’n allen een prachtig volleybalfeest van maken!'

Arie Wink (voorzitter Nova Tech Lycurgus):
Het is prachtig om dit EK in Groningen te hebben om zo de internationals van de toekomst aan het werk te zien. Het EK biedt een mooie kans voor de beste talenten van ons land om zich te meten met de rest van Europa. Dat we dit in Martini Plaza met eigen ogen kunnen zien en dat wij als Nova Tech Lycurgus het evenement mede kunnen organiseren maakt het alleen maar leuker.

Loting
Op maandag 29 januari vindt de loting voor het EK plaats in het stadhuis van Apeldoorn. Hierbij zullen bondscoach Guido Görtzen en (een deel van) de selectie aanwezig zijn.

Livestream
De loting zal te volgen zijn via een livestream. Klik hier voor deze stream.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn