Maret Balkestein-Grothues van het Nederlands volleybalteam kampt sinds de World Cup van september in Japan met klachten aan haar linkerknie. De aanvoerder van Oranje was onlangs in Nederland voor een controle en werkt momenteel bij haar Turkse club Aydin Büyüksehir Belediyespor aan haar herstel. “Mijn doel is om tijdens het OKT in januari weer volledig inzetbaar te zijn”, laat Balkestein-Grothues vanuit Turkije weten.

Maret Balkestein-Grothues was onlangs in Nederland om haar knie te laten inspecteren in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en bij kniespecialist Wart van Zoest in Eindhoven. De linkshandige passer/loper nam een korte periode rust maar traint en speelt inmiddels weer gedeeltelijk bij haar club Aydin.

Met Aydin speelt Balkestein-Grothues aanstaande zaterdag de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar tegen Yesilyurt. Daarna volgen nog bekerduels op 8 en 12 december, alvorens ze samen met haar teamgenoot Celeste Plak op 20 december terugkeert naar Nederland.

“Op dit moment ben ik nog niet helemaal vrij in mijn bewegingen”, vertelt Balkestein-Grothues. “Mijn doel is om tijdens het OKT in januari weer volledig inzetbaar te zijn. Daarnaast wil ik natuurlijk ook mijn club zo goed mogelijk helpen.”

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×