In de eerste wedstrijd van het WK boekte Polen een 3-1 overwinning op Kroatië. Polen, dat samen met Nederland dit WK organiseert zou, zo was de verwachting van tevoren, weinig problemen met de Kroatische dames moeten hebben, hoewel die tijdens de teampresentatie op het Marktplein in Apeldoorn hadden aangegeven ‘gewoon’ voor de wereldtitel te gaan.

In de openingsset zaten de zenuwen er bij beide teams nog een beetje op, maar naarmate de set vorderde zette Polen zich daar iets sneller overheen, nam meer en meer afstand en benutte ook meteen koeltjes het eerste setpoint.

Verrassend

In de tweede set ging het echter beduidend moeizamer voor de Poolse vrouwen. Kroatië nam aan het begin van de set brutaal een voorsprong (2-6) en wist deze tot het einde vast te houden. Op 20-21 werd het nog even spannend maar ondanks luid gejoel van de massaal aanwezige Poolse supporters speelde Kroatië de set rustig uit.

In set drie leek het er lang op dat Kroatië voor een daverende verrassing ging zorgen.

Orde op zaken

Halverwege de set had Kroatië een flink gat geslagen (8-15), maar punt voor punt kwam Polen, gesteund door de luidruchtige supportersschare, onder aanvoering van de lange aanvalsters Stysiak en Korneluk terug tot 20-20. De big points en daarmee de derde set waren vervolgens voor de Poolse vrouwen, die met iets meer vertrouwen aan de vierde set begonnen. In die set toonde Polen wel degelijk aan over meer kwaliteit te beschikken dan de voor elk punt knokkende Kroaten. Tot 7-7 ging het gelijk op maar daarna ging de Poolse ploeg in de versnelling en was er voor Kroatië geen houden meer aan.

Poule B: Polen – Kroatië 3- 1 (25-19, 21-25, 25-23, 25-15)