Meest scorende aanvalster tegen beste passer eredivisie

Meest scorende aanvalster tegen beste passer eredivisie

Komend weekend wordt al de zesde speelronde van de eredivisie gespeeld. Bij de dames staat er een interessante ontmoeting op het programma als de naar de statistieken kijkt. In Zwolle staan zaterdag de meest scorende aanvalster tot nu toe en de beste passer tegenover elkaar. Wie zal dat winnen?

Bij Regio Zwolle Volleybal, de huidige nummer zes van de ranglijst, speelt de op aanvalster die in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen het meest scoorde met haar aanval. Middenaanvalster Annelien Alons heeft een scoringspercentage van 61 procent met haar aanval, ze scoorde al 50 punten en staat daarmee bovenaan de ranking van meest scorende aanvalsters.

Blokkerend voert Alons ook de ranglijst aan, ze maakt dus tot nu veel indruk als middenspeelster. In de ranglijst van meest scorende speelsters staat ze overigens op plek vier. De sterke midden van Zwolle staat zaterdag tegenover de beste passer van het huidige eredivisieseizoen, zo is in de statistieken terug te zien.

Dat is namelijk Jorinda Kremer, de libero van van Springendal Set-Up ’65, de huidige nummer drie van de eredivisie. Ze heeft passend een succespercentage van 63% en staat daarmee op de eerste plaats. Van wie blijft het percentage zo hoog, van de aanvalster of van de passer? 

Het zal zaterdag duidelijk worden in Zwolle. Springendal Set-Up ’65 heeft ook de meest scorende speelsters in de selectie, dat is Merle Baasdam. Die scoorde al opvallend veel met haar service dit seizoen.

Programma zesde speelronde eredivisie dames:

Zaterdag:
Regio Zwolle Volleybal - Springendal Set-Up ’65
VC Sneek - Talentteam Papendal/Arnhem
Dros-Alterno - Sliedrecht Sport
Apollo 8 - Peelpush

Zondag:
Eurosped - FAST

Foto: Herman Zandhuis

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×