Mexime van Driel en Emma Piersma hebben de finale bereikt van het Future-toernooi in Cervia. In drie sets won het duo vanochtend van de Italiaanse zussen Viktoria en Reka Orsi Toth. Om 14.00 uur spelen ze de finale tegen het Zwitserse duo Bentele/Lutz, A.

Mexime van Driel en Emma Piersma namen het vanochtend in de halve finale van het Future-toernooi in Cervia op tegen de Italiaanse zussen Viktoria en Reka Orsi Toth. Het Nederlandse duo begon goed aan de eerste set en wist een gat van drie punten te slaan (9-12). Twee blokkeringspunten op rij van de Italianen brachten de twee teams weer op gelijke hoogte (14-14), maar vijf van de zes daaropvolgende punten waren voor Van Driel, M./ Piersma, E. Een keiharde aanval van Piersma verzilverde op 17-20 het tweede setpunt voor het Nederlandse duo.

In de tweede set namen de Nederlanders een vroege voorsprong (5-2), maar de Italianen kwamen steeds beter in hun spel en trokken de stand weer gelijk: 11-11. Dankzij een ace kwam het duo voor de eerste keer op voorsprong en met een blokkeringspunt van Viktoria, gevolgd door twee aces van Reka liep het duo verder uit naar 19-14. Van Driel, M./ Piersma, E. speelde bij een stand van 20-16 twee wedstrijdpunten weg, waarna de service van Van Driel net buiten de lijnen viel: 21-18.

In de allesbeslissende derde set lag het initiatief vanaf het begin bij het Nederlandse duo, dat geen moment op achterstand kwam. Bij een stand van 11-14 had Van Driel, M./ Piersma, E. drie kansen om een ticket voor de finale te bemachtigen. Met een servicefout van de Italianen werd de wedstrijd beslist: 12-15. Om 14.00 uur spelen Van Driel en Piersma de finale tegen Menia Bentele en Anna Lutz uit Zwitserland. De wedstrijd is via een gratis stream live te volgen op YouTube.

Orsi Toth, V./Orsi Toth, R. - Van Driel, M./ Piersma, E. 1-2 (17-21, 21-18, 12-15)