De 22-jarige Lisa Boer maakt dit seizoen haar debuut als middenblokkeerster in de Eredivisie, als er weer gespeeld mag worden tenminste. Ze is overgekomen van Topdivisionist Sudosa-Desto en speelde voor Team Eurosped al in de Supercup, waar zij de finale verloren van Sliedrecht Sport. Lisa combineert haar eredivisiebestaan met werk als verpleegkundige op de ouderenpsychiatrie van GGZ Drenthe en heeft aan een gebroken arm te danken dat ze überhaupt is gaan volleyballen.

Om met dat laatste te beginnen, Lisa zat op jonge leeftijd nog op turnen. Ze was net gevraagd voor de selectie toen ze in de zomervakantie van 2009 haar arm brak. Ze durfde niet meer terug te keren naar de rekstok en ging op zoek naar een nieuwe sport. “Ik vond het lastig om te kiezen”, vertelt ze. “Op de basisschool deed ik altijd mee aan schoolkorfbal en schoolvolleybal. Ik vond het schoolvolleybal heel erg leuk, wij wonnen een toernooi. Dat maakte dat ik koos voor volleybal. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad en ik vind het ook tien keer leuker dan turnen.”

Sudosa-Desto
Als geboren en getogen Assense was het vanzelfsprekend dat zij bij Sudosa-Desto ging spelen toen ze 11 jaar oud was. “Ik heb bij Sudosa-Desto een supertijd gehad. Vanaf mijn jeugd daar gespeeld, dus ik ken iedereen. Het zijn allemaal leuke mensen.”

Overstap naar Vroomshoop
Ze bleef bij de Assense vereniging tot en met het afgelopen seizoen, waarin ze Topdivisie speelde. Ze was er nooit vanuit gegaan dat ze gevraagd zou worden om bij Team Eurosped te komen spelen. “Het is wel altijd een droom van mij geweest. Ik moest er wel even over nadenken. Je hebt alles in Assen en omgeving, dan maak je opeens wel een grote stap naar een eredivisieclub waar je meer gaat trainen. Je moet reizen, het is verder weg.”

Werken als verpleegkundige
Toch kwam ze tot de conclusie dat ze het moest doen. Ze is sinds 2018 al werkzaam als verpleegkundige bij GGZ Drenthe en dat wil ze wel graag combineren met het spelen in de Eredivisie. “Ik heb wel de vrijheid dat ik wedstrijden kan spelen en altijd kan trainen”, legt Lisa uit. “Het was een kans. Ik zat nog niet vast met werk, ik ben heel blij met mijn keuze.”

Lisa is beschikbaar als oproepkracht op de momenten dat ze niet hoeft te trainen of wedstrijden zou spelen. “Ik heb nu 100 procent voor Eurosped gekozen, werk komt op plek twee. Ik werk alleen buiten de trainingstijden om, zodat ik die niet hoef te missen en er altijd bij ben.”

Lisa Boer tijdens Supercup Ronald Hoogendoorn

Lisa tijdens de Supercup, foto Ronald Hoogendoorn

Supercup
Ze speelde dit seizoen pas twee officiële wedstrijden, te weten de halve finale en de finale van de Supercup. Als kersverse kracht in het team van coach Diane Rademaker kon ze rekenen op een basisplaats in beide wedstrijden. “Dat was top, ik had dat niet echt verwacht. Natuurlijk hoop je het wel, maar als je daar staat en je naam wordt afgeroepen, dan is dat wel heel tof.”

“Het is een beetje onwerkelijk als je daar dan staat. Vooral de zaterdag dat die wedstrijd zo gelijk op gaat (Team Eurosped won met 3-2 van Apollo 8, red.). We slepen hem binnen, dat is echt een heel fijn gevoel. En dat ik zelf dan ook nog speel, dat was onbeschrijflijk.”

Verrassen met Team Eurosped
Als de Eredivisie weer mag worden gestart, kan Eurosped volgens Lisa ver komen. “Zeker als we zo spelen als bij de Supercup. We hebben een heel jong team, iedereen gaat ervoor. Ik denk wel dat wij teams kunnen verrassen met hoe wij spelen.”

Verder dan Eurosped kan en wil Lisa nog niet kijken. Dromen van het buitenland of het nationale team doet ze nog niet. “Je moet realistisch zijn, op gegeven moment is het niet meer te combineren met het werk als verpleegkundige. Dan moet ik keuzes maken ergens en ik weet nog niet wanneer dat gaat zijn. Ik zie wel wat er gaat komen.”

Foto: Hoofdfoto: Eurosped

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×