Na een succesvolle eerste stop in Apeldoorn, met meer dan 18.000 bezoekers, verplaatst het circus van de BetCity Eredivisie Beach zich deze week naar het zuiden van ons land: Heerlen. In een ijzersterk deelnemersveld wordt daar dit weekend bepaald welke teams Nederland mogen vertegenwoordigen op het EK beachvolleybal, later deze zomer in eigen land.

Alle ingrediënten om er een mooi beachvolleybal weekend van te maken zijn door organisator Sportworx gecreëerd. Twee hoofdvelden in het hart van de stad, op hetzelfde plein, zullen het decor zijn van schitterende wedstrijden waarbij er dus veel op het spel staat. Het eerste veld bevindt zich op het zuidelijke deel van het Pancratiusplein, veld twee op het noordelijke deel. Gedurende de week worden de velden gebruikt voor verschillende activiteiten met scholen, horecaondernemingen en de volleybalvereniging VC Heerlen, die opnieuw veel vrijwilligers leveren voor het evenement. 

Beste papieren voor Bekhuis/Piersma
Wies Bekhuis en Brecht Piersma lieten in Apeldoorn al zien in uitstekende vorm te verkeren. De twee werden al eens Nederlands kampioen samen in 2022, maar werden toen door de bondscoach uit elkaar gehaald. Dit seizoen hebben ze elkaar weer gevonden en zijn daarmee aankomend weekend in Heerlen direct de grote titelfavorieten. De top drie wordt aangevuld door trainingsmaatjes Kirsten Bröring, Emi van Driel, Mila Konink en Desy Poiesz. Als speelsters van Beachvolleybal Team Nederland kennen de meiden elkaar door en door, wat interessante confrontaties op kan leveren. 

Boehlé/Sengers met rug tegen de muur
De grote confrontatie bij de mannen, waar iedereen naar uitkijkt, is die tussen Dirk Boehlé/Mees Sengers en Thijmen Heemskerk/Ruben Penninga. In Apeldoorn vorig weekend lieten Heemskerk/Penninga er geen twijfel over bestaan dat zij daar in betere vorm verkeerden. Echter zou Dirk Boehlé zichzelf niet zijn als hij niet een nieuw strijdplan uit zijn hoge hoed zou toveren. Het gevecht om het EK-ticket is daarmee zeker nog niet gespeeld en spannender dan ooit. Quinten Groeneveld en Sam van der Loo en bronzen medaillewinnaars Sonneville/van der Wel zullen de grootste uitdagers worden in Heerlen. Beide teams zijn goede outsiders voor de titel. 

Ga voor meer informatie, updates en het actuele wedstrijdschema naar eredivisiebeach.nl. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn