Nadine Everaert en Wies Bekhuis gaan op voor brons bij EK onder 20

Nadine Everaert en Wies Bekhuis gaan op voor brons bij EK onder 20

Op het Europees kampioenschap voor spelers onder 20 jaar hebben Nadine Everaert en Wies Bekhuis in Tsjechië verloren in de halve finales. Zij treden later vandaag aan in de wedstrijd om het brons. Brecht Piersma en Desy Poiesz zijn uitgeschakeld in de tweede ronde van de knock-outfase. Bij de mannen eindigde het toernooi voor zowel Rik Damen/Sam van der Loo en Quentin Groenewold/Mees Sengers met een negende plaats.

Nadine Everaert en Wies Bekhuis kenden een poulefase waarin zij hun tegenstanders in vier van de zes sets onder de tien punten hielden. Met die resultaten in hun rugzak traden ze zaterdagochtend aan tegen het als eerste geplaatste Tsjechische duo Brinkova/Kinska. In drie sets wisten de Nederlandse vrouwen, die zelf als tweede geplaatst zijn in Brno, aan het langste einde te trekken. (21-10, 17-21, 15-11)

Vervolgens werd in de kwartfinale in twee sets gewonnen van de Hongaarse zussen Eszter en Zsófia Vasvári, setstanden 21-15, 21-17. Op zondagmorgen stond de halve finale op het programma, daarin moesten Everaert en Bekhuis hun meerdere erkennen in de Zwitserse vrouwen Annik Stähli en Menia Bentele. In een spannende wedstrijd konden ze de winst in de eerste set geen gevolg geven. Het werd 1-2 (21-19, 14-21, 8-15).

Om 14.00 uur is de wedstrijd om het brons. Die is live te volgen via een livescore op de site van de Europese Volleybalbond CEV.

Desy Poiesz en Brecht Piersma konden in hun tweederondepartij een sterke comeback niet belonen met de winst. Ze verloren in drie sets (17-21, 23-21, 8-15). Zij eindigen daarmee op de negende plaats.

Mannen
Quentin Groenewold en Mees Senger openden de zaterdag met winst op de Bulgaren Yanev en Kostov (2-0, 21-14, 21-12) in de tussenronde, waardoor zij zich in de tweede ronde van de knock-oufase mochten melden voor een wedstrijd met de Duitsers Laurenz Welsch en Lui Wüst. Daarin moesten zij het onderspit delven. Na een spannende eerste set van 25-23 was de weerstand van beide Nederlander gebroken. De tweede set ging met 21-9 naar de Duitsers.

Het als tweede geplaatste koppel Rik Damen en Sam van der Loo konden het in hun tweede ronde niet bolwerken tegen de Israëli Tomer Hadar en River Day. Het werd tweemaal 21-17. Beide mannenteams eindigen daarmee op de negende plaats.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×