Beachvolleybal Team Nederland

Negende plek voor Brouwer en Meeuwsen in Las Vegas

In Las Vegas moesten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen genoegen nemen met een negende plaats. Op het 4-sterrentoernooi in Amerika, het laatste grote internationale toernooi van 2018, verloren de mannen van Beachvolleybal Team Nederland in de achtste finale van Brazilië. De andere Nederlandse teams waren al eerder uitgeschakeld in Vegas.

In de achtste finale stonden Brouwer en Meeuwsen tegenover een beachvolleyballegende, de Braziliaan Ricardo. Die speelt dit seizoen samen met Alvaro Filho en dat blijk een goede combinatie. Tegen de BTN-heren werd het een mooie, spannende strijd.

In de eerste set speelden de Brazilianen erg sterk, Alvaro Filho was verdedigend op dreef en de ervaren Ricardo speelde tactisch goed. Het leverde een duidelijke setwinst op met 15-21. 

Brouwer en Meeuwsen herpakten zich in de tweede set, daarin ging de side-out veel beter lopen en de BTN-heren denderden over hun tegenstander heen. Met 21-13 dwongen ze een beslissende derde set af.

Daarin ging het even gelijk op, maar de Brazilianen sloegen toe en wisten een kleine marge te pakken. De Nederlandse heren vochten hard, maar het was niet genoeg om een plek in de kwartfinale af te dwingen. Ricardo en Alvaro Filho wonnen met 9-15. Een negende plek dus voor de BTN-heren in Las Vegas.

Tussenronde

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst werden in Las Vegas uitgeschakeld in de tussenronde. Ze verloren daarin nipt van het Tsjechische team Perusic/Schweiner. Het werd 22-24, 21-19 en 12-15. 

Ook voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel eindigde het toernooi in de tussenronde. Daarin verloren ze met 2-1 van het Poolse team Kolosinska/Kociolek. De eerste set ging met 18-21 naar Polen, daarna kwamen de Nederlandse dames terug en wonnen met 21-16. In de allesbeslissende derde set sloeg Polen op cruciale momenten hard toe en won met 11-15. 

Laura Bloem en Jolien Sinnema kwamen niet door de poulefase, ze verloren zowel van Amerika als Polen met 1-2.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×