De strijd om als enige team ongeslagen te blijven in de BetCity Eredivisie Mannen werd er één om je nagels bij af te bijten. Active Living Orion en Numidia VC Limax trakteerden het publiek in Doetinchem op een spannend duel, waarin de Limburgse ploeg uiteindelijk aan het langste eind trok.

Na vier speelrondes waren Active Living Orion en Numidia VC Limax de enige twee ongeslagen teams in de BetCity Eredivisie Mannen. Limax liet wel een puntje liggen tegen Sliedrecht Sport, maar verder boekten beide teams overwegend overtuigende overwinningen. Zondagmiddag stond dan ook een echte topper op het programma, met als inzet om ook na vijf speelrondes ongeslagen te blijven.

Het was Orion dat het beste begon aan de wedstrijd, vooral door in de eerste set aanvallend meer te scoren dan de bezoekers. Het kwaad was snel geschied voor Limax (25-17). Het echte gevecht ontvouwde zich pas vanaf de tweede set. Limax stond hierin voortdurend op voorsprong, maar bij de big points kwam Orion op gelijke hoogte (22-22). In een spannende slotfase scoorde Martijn Brilhuis met een killblock het beslissende punt voor Limax (24-26).

De thuisploeg had in set drie weer het initiatief in handen en bouwde halverwege de set een beslissende voorsprong op. Op de service van Samuli Kaislasalo, die met twintig punten topscorer zou worden, heroverde Orion de voorsprong (25-20). In set vier ontvouwde zich opnieuw een hevige strijd. Limax nam het initiatief weer over, maar had moeite om hun voorsprong in setwinst om te zetten. Pas op het vijfde setpoint was het raak: door een voetfout van Orion moest er een vijfde set aan te pas komen (27-29).

Ook in de vijfde set bleef het een verhitte strijd. Na de kantwissel leek Orion de beste papieren te hebben. De ploeg creëerde drie matchpoints, maar op de service van aanvoerder Tobias Kjaer kwam Limax weer op gelijke hoogte. Het team van Dirk Sparidans kreeg nog een matchpoint, maar de bezoekers werkten dit vakkundig weg. Vervolgens was het de beurt aan de Limburgse formatie, die uiteindelijk via een killblock de overwinning uit het vuur sleepte. Kian Macnack, die niet in de basis begon, blonk uit voor het team van Guido Görtzen met 19 punten en een aanvalsscore van 56%.

Beide ploegen hebben nu 13 punten uit 5 wedstrijden. Dankzij een beter puntenratio is de koppositie, ondanks het verlies van vandaag, nog altijd in handen van Orion.

Uitslag
Active Living Orion - Numidia VC Limax 2-3 (25-17, 24-26, 25-20, 26-28, 16-18)

Meer lezen over de BetCity Eredivisie Volleybal Mannen? Check dan zeker volleybalkrant.nl voor analyses en interviews!

Foto: VIBESS

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn