In het stadion van de DELA Beach Open werd vanmiddag officieel afscheid genomen van Reinder Nummerdor. Na de Olympische Spelen van Rio stopte hij na een carrière van meer dan twintig jaar op het hoogste niveau. Nummerdor ontving een staande ovatie, veel mooie woorden en de sportpenning van gemeente Den Haag. Hij was zichtbaar ontroerd.

Op Sportcampus Zuiderpark spraken ex-coaches Toon Gerbrands en Casper Groenhuijzen lovende woorden over zowel de speler als de mens Nummerdor. Ook was er mooie terugblik op zijn carrière met zijn maatje Richard Schuil, die zei dat ze als grap gingen beachen maar al snel heel serieus werden. Nummerdor kreeg van de Nevobo een prachtige, grote foto waarin je als hem beweegt zelfs drie foto’s ziet.

Nummerdor nam zelf ook nog even het woord. “Dit doet me heel veel, zo’n mooi afscheid. Al die mooie woorden, ik werd er emotioneel van. Ik voel me bevoorrecht dat ik zo lang van deze prachtige sport mijn werk gemaakt heb. De volleybalsport heeft me zo ongelooflijk veel gegeven. Ik wil mijn ouders bedanken voor de goede genen en mijn vrouw Manon voor al haar steun. Een goede thuissituatie is belangrijk.”

Nummerdor bedankte ook zijn twee beachvolleybal partners. “Richard, bedankt dat je al die mooie jaren met me gedeeld hebt en dat we samen de sprong in het diepe namen. En Christiaan, onze samenwerking was korter maar ook geweldig. En het WK in eigen land was uniek samen. Ook wil ik het publiek bedanken, alle fans en supporters. Spelen in volle stadions, daar deed ik het voor. Wat dat betreft was het WK in Den Haag exceptioneel.”

Bij zijn officiële afscheid werd Reinder Nummerdor verrast door de Haagse sportwethouder Rabin Baldewsingh. Namens het college van B&W reikte hij aan Nummerdor de sportpenning van gemeente Den Haag uit. ,,Jouw passie voor de sport is uniek. Den Haag staat dankzij jou internationaal bekend als beachvolleybal bolwerk. Je hebt de stad verbonden met beachvolleybal en daarom verdien je deze penning.”

 

 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn