Oekraïne is de gevaarlijke underdog in Poule D

Oekraïne is de gevaarlijke underdog in Poule D

De tweede tegenstander op het EK is Oekraïne. De voormalige Sovjetstaat neemt voor de vijfde keer deel aan het Europees kampioenschap en heeft in het verleden eens de zesde plaats behaald. In de European Golden League van 2018 speelde Oranje nog twee keer tegen Oekraïne, de thuiswedstrijd in Apeldoorn ging verloren met 3-2, in Ivano-Frankivsk werd met gelijke munt terugbetaald. Het is een ploeg om rekening mee te houden.

Oekraïne (19e van Europa) maakt een matige EK-serie door, hun laatste vijf wedstrijden op een eindtoernooi gingen verloren. In 1997 wonnen ze voor het laatst, Slowakije werd met 3-0 van het veld geveegd. Hun hoogste positie bereikte Oekraïne in 1993, toen in het Finse Turku de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats werd verloren van Bulgarije (3-2). In datzelfde toernooi verloor Oranje de finale van aartsrivaal Italië, ook die wedstrijd eindigde in 3-2.

In de European Golden League van dit jaar liep Oekraïne maar net kwalificatie mis voor de Final Four in Estland, waar Nederland de derde plaats behaalde. Oranje verloor daar in de halve finale van Wit-Rusland, het team waar Oekraïne in de poule een wedstrijd van verloor en won. Tijdens de groepsfase was Ian Iereshchenko topscorer met 100 punten in zes wedstrijden. Bij Nederland scoorde alleen Nimir Abdelaziz meer punten (116).

Nederland en Oekraïne ontmoetten elkaar twee keer eerder op een EK, beide keren wist Oranje te winnen. De wedstrijd begint zaterdag om 16.00 uur in Rotterdam Ahoy. Er zijn nog kaarten te verkrijgen, kijk hier voor meer informatie.

Foto: CEV.eu

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×