Op zondagmiddag sloten de Nederlandse zitvolleyballers de poulefase van het WK af met een 3-0 nederlaag tegen Oekraïne. Oranje eindigt daarmee op een derde plek in Poule D en speelt maandagavond de achtste finale tegen Duitsland, de nummer 2 van Poule C.

Oekraïne had net als Nederland gewonnen van Rwanda en verloren van Egypte. Nadat Egypte eerder op de dag met een eenvoudige overwinning op Rwanda de poulewinst veiligstelde, was het duidelijk dat Nederland en Oekraïne zouden strijden voor de tweede plek in poule D. In de eerste set ging het tot 14-14 gelijk op tussen de twee teams, maar met een aantal puntenreeksen namen de Oekraïners afstand. Oranje kwam nog slechts vier keer tot scoren en met 25-18 ging de eerste set naar Oekraïne.

Het lukte de zitvolleyballers niet om een goede blokkering neer te zetten tegen Oekraïne. Daarnaast stapelden de eigen fouten zich op aan Nederlandse zijde en met 25-17 ging ook de tweede set naar Oekraïne. Het geworstel van Oranje duurde voort in de derde set, die met 25-15 verloren ging. Met één overwinning uit drie wedstrijden eindigt Nederland op een derde plek in poule D. In de achtste finales, waaraan alle teams deelnemen, staat Oranje morgenavond tegenover Duitsland. De ploeg versloeg Canada en Polen in drie sets en verloor nipt van Brazilië (3-2).

Achtste finale tegen Duitsland
De achtste finale tussen Nederland en Duitsland begint om 19.00 uur en is live te volgen op de YouTube pagina van World ParaVolley. De winnaar van het duel speelt voor de plaatsen 1 t/m 8, de verliezer speelt verder voor de plaatsen 9 t/m 16.

Uitslag

Oekraïne - Nederland 3-0 (25-18, 25-17, 25-15)

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×