Piersma en Ypma ook naar kwartfinale in Vaduz

Piersma en Ypma ook naar kwartfinale in Vaduz

Op de FIVB World Tour in Vaduz hebben ook Emma Piersma en Pleun Ypma zich geplaatst voor de kwartfinale. In de tussenronde wonnen ze vrijdagavond met 2-0 van Oostenrijk. Ze spelen zaterdagmiddag tegen Cyprus. Julia Wouters en Katja stam staan in de kwartfinale tegenover Colombia. Bij de mannen treffen twee Nederlandse teams elkaar vanmiddag in de tussenronde.

Emma Piersma en Pleun Ypma verloren in de poulefase van hun trainingsmaatjes Julia Wouters en Katja Stam en moesten daardoor in de tussenronde aan de bak om ook de kwartfinale te bereiken.

In de tussenronde speelden ze sterk en lieten ze het Oostenrijkse team Wiesmeyr/Dörfler volledig kansloos achter. Binnen een half uur wonnen de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) met 2-0: 21-10 en 21-7. Daarmee was de kwartfinale op het 1-ster toernooi een feit.

In de kwartfinale staan Piersma en Ypma vanavond tegenover Konstantinou en Angelopoulou uit Cyprus. Stam en Wouters spelen tegen het Colombiaanse team Gorda/Andrea. De wedstrijden zijn live te zien op Eurovolley.tv.

Nederlandse tussenronde

Bij de mannen staat er in de tussenronde een Nederlands onderonsje op het programma in Liechtenstein. Mees Blom en Yorick de Groot van BTN gaan vanmiddag de strijd aan met Sven Vismans en Tom van Steenis, de inzet is een plek in de kwartfinale.

Jasper Bouter en Ruben Penninga werden poulewinnaar in Vaduz en plaatsen zich daarmee rechtstreeks voor een plek in de kwartfinale van vanavond. Ze treffen Noorwegen of Rusland. 

Programma FIVB World Tour Vaduz:

Tussenronde:

12.20 uur: Bouter/Penninga - Vismans/Van Steenis 

Kwartfinales:

15.00 uur: Piersma/Ypma - Konstantinou/Angelopoulou (CYP) 
16.00 uur: Wouters/Stam - Gorda/Andrea (COL) 

18.00 uur: Bouter/Penninga - Rusland of Noorwegen
20.00 uur: Winnaar van tussenronde Nederland - Kindl/Seiser (OOS)

Alle wedstrijden zijn live te volgen op Eurovolley.tv.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×