De Nederlandse volleybalsters blijven uitstekend presteren op het WK in Japan. Oranje won woensdag met 3-0 van Argentinië en boekte zo haar vierde overwinning in vier wedstrijden. Donderdag staat de laatste poulewedstrijd tegen Mexico op het programma. Vrijdag reist Nederland voor de tweede ronde naar Nagoya.

Opstelling

Bondscoach Jamie Morrison startte woensdag tegen Argentinië met Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Nicole Koolhaas en Yvon Beliën (middens) en Myrthe Schoot (libero).

1e set: Goede start Oranje

Oranje had in de eerste set weinig te duchten van Argentinië, dat in drie wedstrijden nog geen punt wist te pakken op dit WK. Met prima volleybal werd een 16-11 voorsprong genomen en op dat moment bracht Morrison Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis in als dubbele wissel. Ook Marrit Jasper kwam in het veld, voor Buijs.

De Argentijnse bondscoach Guillermo Orduna zag zich genoodzaakt om Clarisa Sagardia in te brengen, de spelverdeelster die vanwege een gebroken neus met een masker speelt. Haar entree kon echter niet voorkomen dat de set eenvoudig met 25-17 naar Oranje ging na een score van aanvoerder Balkestein-Grothues.

2e set: Nederland geeft gas vanaf 17-16

In de tweede set bleef Jasper staan. Dankzij drie aces kort na elkaar, twee van Sloetjes en een van Balkestein-Grothues, ging Nederland in de eerste technische time-out met 8-5 aan de leiding. Tijdens de tweede verplichte time-out bleef de marge van drie punten gehandhaafd (16-13), maar hierna verkleinden de Zuid-Amerikaanse volleybalsters hun achterstand tot een punt: 17-16.

De volleybaldames vonden het mooi geweest en schakelden een tandje bij. Op de service van Jasper maakte Oranje het karwei rap af. De ingevallen Oude Luttikhuis bracht haar team met een blok op setpoint, dat direct erna werd benut door een keiharde smash van Sloetjes: 25-17.

3e set: Probleemloos naar vierde zege

Argentinië weigerde zich zomaar gewonnen te geven en maakte het Nederland lastig in de derde set. Tot 16-16 haakte de hekkensluiter van poule A knap aan, tot Oranje weer even aanzette en het verschil maakte. De ingevallen Bongaerts scoorde 21-18 met een belangrijk blok, en Argentinië slaagde er niet meer in om dit gat te dichten. Het was Jasper die het matchpoint benutte: 25-22. Lonneke Sloetjes werd topscorer met 23 punten.

Nederland – Argentinië 3-0 (25-17, 25-17, 25-22)

Bekijk hier de reacties van Myrthe Schoot, Nicole Koolhaas en Marrit Jasper:

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn