De Oranje volleybaldames spelen van 7 t/m 12 augustus weer een toernooi in eigen land. In voorbereiding op het WK komen ze voor de Rabobank Super Series naar Hoogeveen en Eindhoven. Tijd om drie speelsters iets beter te leren kennen aan de hand van twaalf vragen. Vandaag worden ze beantwoordt door één van de twee libero's van het Nederlands team: Myrthe Schoot.

1. Favoriete muziek? 
Echt van alles. Van Nederlandstalige rap tot zuid Amerikaanse salsa, van R&B tot dance en boybands.

2. Favoriete andere sport?
Tennis.

3. Favoriete dier? 
Puppy of kitten.

4. Favoriete tv programma/serie? 
La Casa de Papel.

5. Je mooiste wedstrijd tot nu toe? 

De openingswedstrijd van de olympische spelen. Ik weet nog dat ik bij de opkomst dacht, dit is mijn droom, ik had overal kippenvel en de emoties gierden door mijn lijf.

6. Je grootste volleybalblunder? 
Met Jeugd Oranje hadden we bedacht dat het leuk zou zijn als we met een radslag het veld op zouden komen. Ik ben een keer onderuit gegaan met deze 'radslag' opkomst.

7. Herinnering aan je debuut bij Oranje? 
Ik vond het vooral allemaal heeeeeeeel spannend!

8. Wedstrijdrituelen? 

Voor belangrijke wedstrijden denk ik altijd even aan mijn overleden oma. Dan weet ik dat ze bij ons is, en dat we er samen een mooie wedstrijd van gaan maken.

9. Favoriete eten? 
Alles uit Italië.

10. Lievelingsdrankje? 
Koffie!

11. Favoriete speelplek? 
In Nederland, maakt niet uit waar! Het Nederlandse publiek is het beste.

12. Favoriete vakantieland? 
Italië 

Meer informatie over de Rabobank Super Series 
Van 7 t/m 12 augustus spelen de volleybaldames de Rabobank Super Series. In een vierkamp neemt Oranje het op tegen Rusland, Turkije en Italië. De poulewedstrijden (7 t/m 9 augustus) worden in Het Activum in Hoogeveen gespeeld. Daarna verhuizen de teams naar het Indoor Sportcentrum in Eindhoven voor de (halve) finales op 11 en 12 augustus. Hier vind je alle informatie over de Rabobank Super Series.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn