De Nederlandse volleyballers hebben zaterdagochtend voor een stunt gezorgd door in de Volleyball Nations League met 2-3 te winnen van Argentinië, de winnaar van olympisch brons in Tokio. Oranje maakte in de vijfde set een 8-4 achterstand ongedaan. Met nog vier poulewedstrijden te gaan blijft Nederland volop in de race om de VNL Finals te bereiken.

Basisopstelling

Bondscoach Roberto Piazza begon tegen Duitsland met: Wessel Keemink (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Bennie Tuinstra en Gijs Jorna (passer/lopers), Fabian Plak en Michaël Parkinson (middens) en Robbert Andringa (libero).

Stijn van Tilburg, Thijs ter Horst, Luuc van der Ent, Gijs van Solkema en Twan Wiltenburg vielen in.

Oranje toont ongekende veerkracht

Nederland en Argentinië speelden voor aanvang van de Volleyball Nations League een serie oefenwedstrijden tegen elkaar. Op het WK deze zomer zijn beide landen ingedeeld in poule F.

Oranje speelde niet slecht in het begin van de wedstrijd maar keek na drie sets toch tegen een 2-1 achterstand aan.

Met Stijn van Tilburg in het veld won Nederland de vierde set overtuigend met 19-25. In de vijfde set was het Argentinië dat het initiatief nam: 8-4. Oranje toonde echter een ongekende veerkracht en vocht zich als team alsnog naar de overwinning: 13-15. Het was Nimir Abdelaziz die met zijn 25e score het matchpoint benutte.

Fabian Plak kwam tot 15 punten, waarvan maar liefst 5 aces en 4 killblocks. Bennie Tuinstra (16 punten) en Gijs Jorna (10 punten) bereikten ook de dubbele cijfers.

Laatste vier poulewedstrijden in Polen

De Lange Mannen reizen nu terug vanuit de Filipijnen naar Nederland. Van 6 t/m 10 juli speelt Oranje in het Poolse Gdansk zijn laatste vier poulewedstrijden. De tegenstanders zijn dan: China, Bulgarije, Polen en Italië. Deze wedstrijden zijn live te zien op Ziggo Sport. Bekijk op deze pagina hoe je alle wedstrijden van Nederland op de Volleyball Nations League kunt volgen.