Op zondag 7 mei spelen Friso Sneek en Booleans/VV Utrecht het vierde duel om het landskampioenschap. De volleybalsters van Sneek hebben een 2-1 voorsprong in de best-of-five serie en zijn nog één overwinning verwijderd van de landstitel. Wanneer Utrecht de stand gelijk trekt, wordt volgende week de beslissende wedstrijd gespeeld.

Na het eerste duel, dat met 3-0 (25-17, 25-22 en 25-16) gewonnen werd door Friso Sneek, leek het even een eenzijdige strijd om het landskampioenschap te gaan worden. Maar de volleybalsters van VV Utrecht herpakten zich uitstekend en wonnen het tweede duel in eigen huis met 3-1 (25-19, 25-23, 24-26 en 25-19). Vorige week stonden de twee teams tegenover elkaar in een volgepakte Sneker Sporthal, waar het publiek getrakteerd werd op een ware thriller. De beslissing viel uiteindelijk in de vijfde set, die met het minimale verschil (16-14) beslist werd in het voordeel van Sneek.

De Friezinnen hebben dus een 2-1 voorsprong te pakken en kunnen zondag in Utrecht de landstitel veiligstellen. Sneek won tien keer eerder in de clubhistorie het landskampioenschap, de laatste keer was in 2016. Als Utrecht zondag wint, volgt het beslissende vijfde duel in de best-of-five-serie een week later, op zondag 14 mei, in Sneek.

Tickets & livestream

Zondag klinkt om 15.45 uur het eerste fluitsignaal in Sportcentrum de Galgenwaard, Utrecht. Wil je bij de wedstrijd aanwezig zijn? Bestel dan hier je tickets. De wedstrijd wordt ook live uitgezonden door NPO1 en NOS.nl.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn