Poulewinst Keizer en Meppelink op Gstaad Major

Poulewinst Keizer en Meppelink op Gstaad Major

Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn sterk bezig op de Gstaad Major. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) veroverden dankzij een overwinning op Canada de poulewinst en staan morgen in de achtste finale. Joy Stubbe en Marleen van Iersel strijden eerst nog in de tussenronde. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen vandaag in de tussenronde van Brazilië en staan ook in de achtste finale.

Keizer en Meppelink wonnen hun eerste poulewedstrijd al met 2-0 van Finland en ze gingen vandaag sterk verder. In de strijd om poulewinst stonden ze tegenover het Canadese duo Bansley/Brandie. Dat werd een sterke wedstrijd van de BTN-dames, ze wonnen weer met 2-0: 21-17 en 21-19. Morgen slaan ze als poulewinnaars de tussenronde over, ze zijn rechtstreeks door naar de achtste finale. 

Voor Stubbe en Van Iersel was het vandaag erop of eronder. Ze moesten winnen van Polen om in het toernooi te blijven en dat lukte. Het werd 21-16, 21-23 en 15-11 voor de Nederlandse dames. Morgen gaan ze verder strijden op het prestigieuze toernooi in Gstaad, in de tussenronde staan ze tegen het Canadese team Bansley/Brandie.

Winst op Brazilië 

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen kwamen vandaag twee keer in actie. Eerst in hun tweede pouleduel, die ze moesten winnen om door te gaan op het vijfsterrentoernooi. Ze wisten nipt te winnen van de Belgen Koekelkoren en Van Walle: 20-22, 21-13 en 15-11.   

Daarna volgde een kraker van een tussenronde in de Zwitserse Alpen. De BTN-mannen streden keihard tegen het sterke Braziliaanse duo Andre/George. Het werd een mooie overwinning voor Brouwer en Meeuwsen: 25-23 en 21-19. Dat zal de Nederlanders veel vertrouwen geven. In de achtste finale spelen ze morgen tegen de Amerikanen Lucena en Dalhausser.

Battlebetween Canadas Brandie Wilkersonblockingagainst The Netherlands Madelein Meppelink
Sanne Keizerand The Netherlands Madelein Meppelinkarehappy
The Netherlands Sanne Keizerreachingforthe Mikasa
Spains Liliana Fernandezand Elsa Basquerizoagainst The Netherlands Marleenvan Ierseland Joy Stubbe
Brouwer Gstaad
Brouwer Meeuwsen Gstaad
The Netherlands Alexander Brouwerand Robert Meeuwsen
Foto: FIVB/BeachMajors

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×