De kersverse Europees kampioenen Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn op de Vienna Major ijzersterk begonnen. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) verkeren in topvorm en wonnen op het 5-sterren toernooi van de FIVB World Tour in Wenen beide pouleduels met 2-0. Ze werden daarmee poulewinnaar en zijn al zeker van de achtste finale.

Indrukwekkend was de strijd om de poulewinst, daarin stonden Keizer en Meppelink tegenover het als eerste geplaatste Canadese duo Humana-Paredes/Pavan. De BTN-dames speelden op overtuigende wijze en legden veel druk op Canada. Die kwamen daardoor niet goed in hun normaal zo sterke spel en dat leverde een hele mooi zege op: 2-0 (24-22, 21-15).

Keizer blikte terug op de goede eerste dag in Wenen. "De sleutel tot succes was vandaag ons geduld. Dat hebben we op het EK wel geleerd, onze rust nemen en niet gehaast dingen willen. Geduld hebben heeft ons echt geholpen, dat lukte ook vandaag." 

De Europees kampioen genoot meteen al van het spelen op de Major in Wenen. "Het publiek hier is echt geweldig, de Oostenrijkers houden zo van onze sport. Ook zo vroeg in het toernooi is de sfeer al ongelooflijk, dat geeft extra energie." Keizer en Meppelink hoeven donderdag niet in actie te komen, ze spelen vrijdag hun achtste finale.

Uitgeschakeld

Voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel zit de Major in Wenen er al na de poulefase op. De Nederlandse dames verloren in de eerste poulewedstrijd van het Amerikaanse duo Hughes/Summer. Het werd dus alles of niets in de tweede wedstrijd, maar ook tegen de Russinnen Ukolova/Birlova lukte het net niet. Een driesetter werd uiteindelijk verloren met 21-19, 18-21 en 15-11. Een teleurstellend resultaat voor Stubbe en Van Iersel. 

Laura Bloem en Jolien Sinnema van BTN wisten zich gisteren niet te plaatsen voor de Major in Wenen. In het kwalificatietoernooi wonnen ze nog wel van Oostenrijk, maar daarna verloren ze met 2-1 van Canada. 

Mannen 

Op de Vienna Major komen ook twee mannenteams in actie. Morgen starten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst in de poulefase van het 5-sterren toernooi in de Oostenrijkse hoofdstad.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn