Poulewinst voor Keizer en Meppelink in Warschau

Poulewinst voor Keizer en Meppelink in Warschau

Op het 4-sterren toernooi in Warschau zijn Sanne Keizer en Madelein Meppelink poulewinnaar geworden. Dankzij twee sterke overwinningen zijn de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) rechtstreeks door naar de achtste finale. Joy Stubbe en Marleen van Iersel gaan vrijdag in de tussenronde vechten om ook bij de laatste zestien te komen.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink maakten vandaag een sterke indruk in Polen. De BTN-dames speelden in hun eerste pouleduel tegen het Griekse team Arvaniti/Karagkouni. Dat leverde een overtuigende overwinning op, de Nederlandse dames kwamen niet in de problemen en wonnen met 21-19 en 21-15.

In de tweede poulewedstrijd stonden Keizer en Meppelink tegenover het sterke Zwisterse duo Heidrich/Vergé-Dépré. De inzet was duidelijk: poulewinst en daarmee een ticket voor de achtste finale. De BTN-dames serveerder goed en waren sterk in de side-out, dat zorgde voor weer een mooie zege: 21-17 en 21-15. Morgen gaan ze verder in de achtste finale.

Tussenronde

Voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel begon het sterk bezette toernooi in Polen met een pittige wedstrijd. De Nederlandse dames verloren met 0-2 van het sterke Amerikaanse duo Stockman/Larsen. 

Alles of niets dus in de tweede poulewedstrijd voor de Oranje dames en het werd alles. Stubbe en Van Iersel wonnen met 31-29 en 21-17 van het Letse team Graudina/Kravcenoka. Ze overleefden daardoor de poulefase en gaan vrijdag in de tussenronde strijden voor een plek in de achtste finale. Dat doen ze om 09.00 uur tegen het Poolse thuisteam Wojtasik/Kociolek.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×