Zowel de jongens als de meisjes van Pré Jeugd Oranje hebben donderdag hun tweede poulewedstrijd op het WEVZA toernooi verloren. De meisjes verloren met 0-3 van Spanje. Ook de jongens wisten geen set te veroveren, zij gingen met 3-0 ten onder tegen Italië.

Pre Jeugd Oranje meisjes tegen Spanje

Pré Jeugd Oranje meisjes

De meisjes van Pré Jeugd Oranje leden een onnodige nederlaag tegen Spanje. Op geen enkel spelonderdeel scoorde Nederland slechter dan Spanje, ware het niet dat Nederland veel meer fouten produceerde ten opzichte van de gescoorde punten. In drie spannende sets was het steeds Spanje dat aan het langste eind trok.

Nederland zal vrijdag in haar laatste poulewedstrijd tegen België moeten winnen om kans te blijven houden op het bereiken van de halve finale. Bekijk hier het hele programma.

Uitslag tweede poulewedstrijd meisjes:

Nederland – Spanje 0-3 (20-25, 22-25, 19-25)

Pre Jeugd Oranje jongens tegen Spanje punt vieren

Pré Jeugd Oranje jongens

In tegenstelling tot de meisjes, die competitief waren met Spanje, hadden de jongens van Pré Jeugd Oranje niets in te brengen tegen gastland Italië. Binnen 58 minuten stond de 3-0 nederlaag op het scorebord. De Italianen waren met name aanvallend veel sterker dan Nederland.

Het team van bondscoach Arne Hendriks speelt in Darfo Boario Terme verder voor de plaatsen 5 t/m 7. Bekijk hier het hele programma.