Zaterdagavond werden er vijf wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Het duel tussen Sliedrecht Sport en Samen Lycurgus duurde tot diep in de vijfde set voordat de beslissing viel in het voordeel van de Groningers. Debutant Prima Donna Kaas Huizen boekte hun eerste overwinning in de Eredivisie. Ook Numidia VC Limax, Taurus en VCN triomfeerden.

De spannendste wedstrijd werd zaterdagavond in De Basis gespeeld, waar de mannen van Sliedrecht Sport het opnamen tegen Samen Lycurgus. De Groningse ploeg nam een 0-2 voorsprong in sets, maar Sliedrecht knokte zich terug in de wedstrijd door de derde en vierde set te winnen. Na een vroege 8-3 voorsprong in de vijfde set leek de thuisploeg af te stevenen op een overwinning. Lycurgus gaf zich echter niet gewonnen en op 14-13 werkte de ploeg het eerste matchpoint van Sliedrecht weg. Elf matchpoints later werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Groningers: 27-29.

Kijk de wedstrijd tussen Sliedrecht Sport en Samen Lycurgus hieronder terug:

Debutant Prima Donna Kaas Huizen boekte zaterdagavond hun eerste overwinning in de Eredivisie. De verschillen met RECO ZVH waren minimaal, maar op de belangrijke momenten scoorde de ploeg uit Huizen de punten. Het werd een 1-3 overwinning voor de debutant, die daarmee de volle punten mee naar huis neemt. Ook Taurus won hun duel in vier sets. De ploeg verloor de eerste set met 18-25 van VoCASA, maar won de daaropvolgende sets steeds met drie punten verschil.

Numidia VC Limax en VCN wonnen vanavond hun tweede wedstrijd van het seizoen. De Limburgse ploeg won met ruime cijfers van Simplex SSS (19-25, 19-25 en 17-25). Ook VCN won zonder setverlies. Talentteam Papendal kon alleen in de eerste set echt tegenstand bieden.