Het sportterrein van Beach Tilburg was dit weekend het strijdtoneel voor de BetCity Queen & King of the Court National Series. Op zaterdag trapten de mannen af, zondag was het de beurt aan de dames. Mees Sengers/Niels Lipke en Iris Reinders/Lynn van Mill kroonden zich uiteindelijk tot Kings en Queens van Tilburg.

Per gender stonden 15 teams, verdeeld over drie poules, aan de start van het toernooi. Het publiek werd met deze snelle variant van beachvolleybal getrakteerd op schitterende rally's. 

Gelegenheidsduo gekroond tot Kings of Tilburg
Op zaterdag werd het gehele mannentoernooi afgewerkt. Mees Sengers, die samen met zijn vaste partner Dirk Boehlé een EK-ticket veilig wist te stellen, kwam voor de gelegenheid uit met Niels Lipke. Het goedlachse duo gooide hoge ogen in Tilburg en liet met behoorlijk wat overmacht zien het beste team te zijn. Met 18 punten in de tweede finaleronde en 15 punten binnen de tijd in de derde ronde, kroonden zij zich tot Kings of Tilburg. Gevolgd door Tom Sonneville/Bram van der Wel en Mart van Werkhoven/Cain van Hal. 

Eerste zege van het seizoen voor Reinders/van Mill
Een dag later, op zondag, mochten de vrouwen aantreden in Tilburg. Bjorna Gras ging er in Zutphen met de winst vandoor samen met Iris Reinders, maar was nu weer herenigd met haar vaste partner Marly Bak. De twee schopten het tot de finale en daar bleek diezelfde Reinders de grootste concurrent voor de titel. Als een diesel kwam zij in de finale met haar partner Lynn van Mill op stoom. In de laatste minuut kwamen zij tot 15 punten en verzekerden zich daarmee van de winst. Bak/Gras volgde op de tweede plaats met 9 punten en het brons ging met 6 punten naar Rianne Stok en Serena van der Made. 

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn