De volleybalsters van Sliedrecht Sport spelen vanavond de return in de kwartfinale van de Challenge Cup. Reale Mutua Fenera Chieri ‘76 is de absolute favoriet voor de overwinning. Vorige week werd in Sliedrecht met 0-3 gewonnen, waardoor de Italiaanse ploeg nog twee sets nodig heeft voor een plek in de halve finale.

In De Basis kon Sliedrecht Sport vorige week twee keer een halve set meekomen, maar daarna lieten de speelsters van Chieri ‘76 zien waarom ze favoriet zijn voor de Challenge Cup. Met ruime cijfers (18-25, 16-25 en 18-25) stelden de Italianen de overwinning veilig en daarmee hebben ze een comfortabele uitgangspositie voor de return in Turijn. De ploeg heeft vanavond genoeg aan twee sets om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Sliedrecht staat voor een haast onmogelijke opgave: de equipe van Elroy Bezemer moet in drie of vier sets winnen om een golden set af te dwingen.

De winnaar van deze tweekamp speelt in de halve finale tegen VfB Suhl Thüringen. De Duitse ploeg verzekerde zich gisteren al van een plek in de volgende ronde door Prostejov uit Tsjechië te verslaan.

De wedstrijd in Palazzetto dello Sport Gianni Asti begint om 20.00 uur. Er is geen livestream.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn