De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben in de tweede ronde van de Champions League met 0-3 (14-25, 22-25, 19-25) verloren van Allianz MTV Stuttgart. In eigen huis was de ploeg van trainster Vera Koenen duidelijk een maatje te klein voor de nummer twee van de Bundesliga. De Nederlandse kampioen vocht hard, maar het was niet genoeg.

In de eerste set ging het even gelijk op, maar al snel legde de Duitse ploeg druk op Sliedrecht met een sterke service. Vooral met de harde service van de Amerikaanse Krystal Rivers had de thuisploeg veel moeite. Het werd 11-14 en Sliedrecht nam snel een time-out.

Daarin gaf trainster Koenen aan dat haar dames meer risico moesten nemen. Op de service van Rivers werd het zelfs 11-16 en de onrust sloop in het spel van de Nederlandse kampioen. Sliedrecht kwam zelf amper tot een aanval en stond constant onder druk. Het werd dan ook 14-25 voor de Duitse gasten.

Een felle start van Sliedrecht leverde een 3-1 voorsprong op in de tweede set, mede dankzij een killblock van aanvoerster Carlijn Ghijssen-Jans. Door hard te vechten en meer rust in het veld, kwam de Nederlandse ploeg op een mooie 12-10 voorsprong.

Maar de Duitse dames bleven hun scherpe spel spelen en daarmee brachten ze de passing van Sliedrecht weer in de problemen. Wederom gaf Koenen in een time-out aan dat haar ploeg ‘vol lef’ moest blijven spelen. Dat deden ze en zo kwamen ze terug tot 21-21. Toch maakte Rivers in de slotfase van de set het verschil en werd het 22-25.

De sterke verdediging van Stuttgart zorgde voor een snel verschil in de derde set. Sliedrecht deed alles wat het kon, maar de tegenstander liet zien over meer individuele klasse te beschikken en er was geen doorkomen aan. De Duitsers moesten er ook hard voor werken, ze kregen het niet cadeau.

Op belangrijke momenten sloegen ze toe. Een paar passfouten bij de thuisploeg en Stuttgart liep weg. Bij de stand van 18-24 werkte Sliedrecht het eerste matchpoint nog weg, maar het was de sterspeelster van de avond, Rivers, die de wedstrijd afmaakte met een keiharde smash: 19-25.