De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben in de eerste ronde van de CEV Cup, het tweede niveau in Europa, met 0-3 (17-25, 17-25, 19-25) verloren van de Duitse topclub SSC Palmberg Schwerin. De landskampioen van Nederland vocht hard voor elk punt, maar moest duidelijk haar meerdere erkennen in de ploeg van internationals Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis.

Sliedrecht Sport begon vanavond aan het nieuwe Europese avontuur en begon in de eerste ronde van de CEV Cup. Met een tegenstander van formaat wist de Nederlandse kampioen dat het een flinke klus te klaren had om de achtste finales te bereiken. 

SSC Palmberg Schwerin is de huidige nummer 2 van de Bundersliga en heeft een ijzersterke, internationaal gekleurde selectie.De Duitse ploeg veroverde vorig seizoen de Duitse supercup en de beker en eindigde als tweede in de Bundesliga. 

Het team heeft speelsters uit Amerika, Hongarije, Kroatië en uiteraard Duitsland in de selectie en er kwamen vanavond ook twee Oranje-internationals in actie: Britt Bongaerts en Nicole Oude Luttikhuis. Sliedrecht Sport wist dus dat het alles moest geven en in topvorm moest verkeren om het de gasten lastig te maken.

In De Basis zag het massaal aanwezig thuispubliek dat de Duitsers erg sterk voor de dag kwamen. Toch liet de lokale trots zich zeker niet wegspelen, de Sliedrechtse dames vochten hard voor elk punt en wilden zich niet zo maar gewonnen geven. Toch bleek de individuele klasse het verschil te maken.

Op belangrijke momenten wist Schwerin het tempo te verhogen en een marge te creëren mede dankzij de Hongaarse uitblinkster Gréta Szakmáry (11 punten) en ook Oude Luttikhuis was op dreef met 9 punten. 

Het werd dan ook een overtuigende 0-3 overwinning voor de Duitse gasten: 17-25, 17-25 en 19-25. Bij Sliedrecht Sport was Christie Wolt topscorer met 7 punten.

Op 17 december wordt de return gespeeld in Noord-Duitsland. Sliedrecht moet dan met 0-3 of 1-3 winnen om een golden set af te dwingen.

220046 Pwa1912040733
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn