Bij de hervatting van de eredivisie dames na de winterstop stond er meten een topper op het programma. VC Sneek hoopte op bezoek bij Sliedrecht Sport het gat met de koploper te verkleinen, maar daar slaagde de Friese ploeg niet in. In eigen huis won de regerend landskampioen met 3-1 (29-31, 25-16, 25-18, 25-17) en daarmee werd het gat groter.

De dames van VC Sneek, de nummer drie van de eredivisie, gingen vol goede moed naar Sliedrecht en gingen voor een overwinning. Ze hoopten het gat met de koploper daarmee te verkleinen. De ploeg ging na de lange reis van Friesland naar Sliedrecht fel van start. Hester Jasper nam met sterk spel haar ploeg op sleeptouw en na een zenuwslopend spannende slotfase wist Sneek zelfs de eerste set te veroveren met 29-31.

Maar daarna stond de thuisploeg op, de regerend landskampioen toonde haar kracht en speelde vanaf de tweede set ijzersterk nadat trainster Vera Koenen wat wissels had toegepast. De Sneekse ploeg had niks in te brengen in de tweede set, coach Paul Oosterhof moest toezien hoe zijn ploeg weggevaagd werd met 25-16. Ook in de derde set was Sliedrecht de baas in het veld. Brechtje Kraaijvanger speelde erg overtuigend, ze werd topscorer met 15 punten.

Mede door de vele onnodige fouten die in het spel slopen bij VC Sneek sloeg de thuisploeg ook overtuigend toe in de derde en de vierde set en won met 25-18 en 25-17 de wedstrijd. Regerend landskampioen Sliedrecht Sport blijft de trotse koploper en heeft nu tien punten voorsprong op nummer drie Sneek. Nummer twee Eurosped staat vijf punten achter op de koploper.