Snelle uitschakeling voor Blom en Penninga

Snelle uitschakeling voor Blom en Penninga

In het Sloveense Ljubljana zijn Mees Blom en Ruben Penninga op het FIVB indoor 1-sterren toernooi al vroegtijdig uitgeschakeld. De heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) kwamen niet door de poulefase heen, een teleurstelling voor ze. In Ljubljana gingen ze voor een veel beter resultaat.

Blom en Penninga verloren vrijdag in hun eerste pouleduel met 0-2 van Australië. Voor de BTN-heren was de opdracht zaterdag dus erg duidelijk: er moest gewonnen worden van Wit-Rusland om in het FIVB toernooi te blijven.

In de eerste set speelden de Nederlandse mannen goed, maar in de slotfase van de set konden ze het helaas niet afmaken. Dziadkou en Piatrushka bleven kalm en deden het op het belangrijkste moment, de 'big points'. Het werd dan ook 19-21.

Dat zorgde voor een mentale tik voor Blom en Penninga, ze wisten in de tweede set niet meer in hun eigen spel te komen. De Wit-Russen profiteerden daar optimaal van en met een goede service en een prima side-out maakten ze het verschil.

Met een setverlies van 13-21 dropen de BTN-heren zeer teleurgesteld van het veld af. Op het indoortoernooi hoopten ze ver te komen, ze moesten nu na twee poulewedstrijden al van het strijdtoneel verdwijnen. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×