Op haar vijftiende begon ze met volleyballen, op haar achttiende speelde ze al in de Eredivisie. Kirsten Bröring, middenblokkeerder bij Dros-Alterno, maakte in vier jaar grote stappen en speelt nu voor haar tweede seizoen in de Eredivisie: "Dit jaar wil ik een toevoeging aan het team worden, het team leren meenemen in moeilijke situaties."

10 Kirsten Bröring Voor Website

Wie ben je?
"Hoi, ik ben Kirsten, 19 jaar en ik kom uit Nootdorp. Ik ben middenblokkeerder en speel dit seizoen bij Dros-Alterno in Apeldoorn."

Hoelang speel je al bij deze club? Waar ben je je carrière begonnen?
"Dit is mijn tweede seizoen bij Alterno. Op mijn vijftiende ben ik bij Deo in Nootdorp begonnen met volleyballen. Hier heb ik twee jaartjes gespeeld en daarna heb ik nog een seizoen bij Inter Rijswijk gespeeld, voordat ik naar Alterno kwam om in de Eredivisie te volleyballen. Bij de mini’s heb ik ook nog even gevolleybald, maar toen ben ik gestopt om te gaan voetballen. Uiteindelijk dus toch weer gaan volleyballen en na een jaar voetbal en volleybal gecombineerd te hebben, toch voor volleybal gekozen. Hier bleek ik meer talent voor te hebben en mijn lengte komt hier goed van pas :)."

Wat is jouw sterkste punt in het veld?
"Mijn service is echt wel vooruitgegaan t.o.v. afgelopen jaar. Dit komt er alleen nog niet altijd uit in de wedstrijden, maar dat komt wel. Verder loopt de aanval de laatste tijd best goed."

Wat is jouw grootste (volleybal) blunder?
"Dat is moeilijk om te kiezen. Een van m’n eerste blunders was dat ik een service had afgeblokt, gelukkig was dit op een training en niet in een wedstrijd. Het was in ieder geval meteen duidelijk dat dat niet mocht. Verder trainde ik een tijdje mee op Papendal, waar toen ook iemand van het Nederlands team meedeed. Toen werd me gevraagd of ik haar wel kende, ik ga niet noemen wie, maar ik kende haar niet, dus dat was wel erg haha."

Ben je tevreden met de resultaten van jouw team tot zover?
"We staan redelijk onderaan, ik had natuurlijk liever gezien dat we al meer punten hadden gepakt, maar aan de andere kant: we zijn dit jaar met een aantal nieuwe meiden en een nieuwe trainer gestart en hebben dus een relatief jong team. Je merkt dat we het soms nog moeilijk hebben in wedstrijden. We maken veel trainingsuren en blijven er volle bak tegenaan gaan, dan moeten de resultaten ook gaan komen."

Wat is jouw doel dit seizoen?
"In mijn korte volleybal carrière had ik relatief vaak dat ik in een nieuwe trainingsgroep of nieuw team binnenkwam als slechtste speler. Dat was heel handig voor mij, dan kon ik me aan de groep optrekken en weer doorgroeien. Dit seizoen wil ik juist een toevoeging voor het team zijn. Dus stabiel leren spelen en leren het team mee te kunnen nemen in moeilijke momenten."

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?
"In het tweede jaar dat ik bij Deo speelde, ben ik bij Pointmaker extra trainingen gaan volgen, omdat ik één keer in de week trainen te weinig vond. Na een aantal trainingen vroeg Aafke, de trainster, of ik een keer mee wilde trainen op Papendal. Dat wilde ik wel en daardoor ben ik dus terecht gekomen op Papendal. Zo heb ik veel kunnen groeien in korte tijd en via Papendal ben ik bij Alterno komen spelen. Dus dat was wel een belangrijk moment voor mij."

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken?
"Ik zou het nog heel leuk vinden om voor prijzen te spelen en wie weet ooit nog spelen in het buitenland."

Foto: Rudy Biekart

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×