Speelster in the picture: Kirsten Wessels van Team Eurosped

Speelster in the picture: Kirsten Wessels van Team Eurosped

Kirsten Wessels strijdt samen met Team Eurosped voor een plek in de play-off finale van de Eredivisie. De 21-jarige passer-loper is tevreden over de reguliere competitie, maar wil meer: "Het gaat nu eigenlijk pas echt beginnen. De tweede plaats was mooi, maar nu komt het erop aan om die plek vast te houden om de finale om het kampioenschap te kunnen spelen."

5 kirsten wessels website formaat

Wie ben je?
"Ik ben Kirsten Wessels, 21 jaar oud en ik speel als passer-loper/diagonaal bij Team Eurosped in Vroomshoop. Naast het volleybal studeer ik fysiotherapie aan het Saxion in Enschede."

Hoelang speel je al bij deze Team Eurosped? Waar ben je je carrière begonnen?
"Ik ben ooit begonnen met volleyballen bij LSV in Loppersum, een klein plaatsje bovenin de provincie Groningen. Na een aantal jaren ben ik via RTC Groningen terecht gekomen op Papendal en heb daarna twee jaar bij het Talentteam Papendal gespeeld. Daarna één jaar in Apeldoorn bij Alterno en ik ben nu bezig aan mijn tweede seizoen bij Team Eurosped in Vroomshoop."

Wat is jouw sterkste punt in het veld?
"Mijn sterkste punt is zeker m’n aanval, maar ook m’n enthousiasme na een mooie aanval en een gewonnen punt."

Wat is jouw grootste (volleybal)blunder?
"Ik kan me nog herinneren dat ik ooit in een wedstrijd met Alterno rood kreeg, omdat ik bij de scheidsrechter aangaf dat ik mijn veter nog even moest strikken."

Ben je tevreden met de resultaten van jouw team tot zover?
"We hebben de reguliere competitie afgesloten met een tweede plek, daar zijn we zeker tevreden over. Maar het gaat nu eigenlijk pas echt beginnen. De tweede plaats was mooi, maar nu komt het er op aan om die top 2 plek in de kampioenspoule vast te houden om de finale om het landskampioenschap te kunnen spelen."

Wat is jouw doel dit seizoen?
"Op dit moment strijden we in de kampioenspoule om een plek in de finale. Die zou ik ontzettend graag willen halen om dan te strijden om het landskampioenschap. Verder wil ik individueel en natuurlijk als team mooie dingen laten zien en stappen blijven maken."

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?
"Tijdens mijn seizoen bij Alterno begonnen we in de kampioenspoule als vijfde. Het bereiken van de finale in de laatste wedstrijd van de play-offs door directe concurrent Sneek te verslaan met 0-3 was geweldig! Ook toen we de wedstrijd in de finalereeks thuis met 3-2 van Sliedrecht Sport wonnen, heb ik ontzettend genoten. Uiteindelijk zijn we tweede geworden, maar het was wel zilver met een gouden randje."

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken?
"Ik zou toch wel heel graag een keer landskampioen willen worden en de nationale beker willen winnen."

Noot van de redactie: dit artikel is geschreven voordat bekend werd gemaakt dat alle volleybalwedstrijden t/m 6 april worden afgelast. Het is op dit moment nog niet bekend hoe de kampioenspoule in de Eredivisie dames wordt vervolgd.

Foto: Ewald Reinders

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×