Het eredivisieseizoen is weer begonnen en daarom is het de hoogste tijd om de hoofdrolspelers uit te lichten. Ze vertellen over hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, de prestaties tot nu toe, hun rol in de kleedkamer en nog veel meer. Deze week is het woord aan Niels Vermeulen, spelverdeler van Sliedrecht Sport.

Hoe gaat het dit seizoen?

Na het kampioenschap in de Topdivisie spelen we voor het eerst in de Eredivisie. Als team willen we ons natuurlijk bewijzen op dit niveau: tegenover onszelf, tegenstanders en thuispubliek. De lijn van vorig jaar hebben we doorgepakt en iedereen is nog iets scherper en gemotiveerder dan voorheen. Na een lange voorbereiding van zes weken hebben we de eerste wedstrijd weten te winnen. Het was trouwens niet de beste wedstrijd, maar gelukkig wisten we in de bomvolle sporthal De Basis twee punten te pakken. Toch een lekker begin van het nieuwe seizoen.

Wat zijn jouw ambities dit seizoen?

Onze doelstelling is heel duidelijk: we willen bij de eerste zes eindigen in de reguliere competitie om vervolgens in de kampioenspoule onze tegenstanders het zo moeilijk mogelijk te maken. Een mooi streven en ik geloof dat het met dit team gaat lukken. We hebben samen veel potentie en we zouden onszelf tekort doen als we alleen voor lijfsbehoud in de Eredivisie zouden gaan.

Wat zijn je sterke punten?

Ik kan goed het spelletje overzien, scoringskansen creëren en daarbij de rust bewaren. Ook heb ik een goede sprongservice. Ik speel hier nu zes jaar en heb een goede band en afstemming met iedereen. Daar weten we gebruik van te maken in het veld. Rick van der Sluis is de andere spelverdeler in het team. Een talent: mooie handjes, atletisch en spelinzicht. Ik denk dat we elkaar goed aanvullen op die positie en heb veel zin om de concurrentiestrijd met hem aan te gaan.

Welke rol heb je in de kleedkamer?

Vaak zegt de coach nog een en ander over de tegenstander in de kleedkamer en dan gaan we naar de zaal. Ik houd er wel van om in de kleedkamer alvast een sfeertje te maken. Een grapje hier en daar en het team een beetje opvoeren. Zodat we zo scherp mogelijk de kleedkamer uit komen.

Wat is je hoogtepunt tot zover bij je huidige club?

Dat is toch wel met stipt het kampioenschap in de Topdivisie vorig seizoen. We waren er eerder al eens dichtbij, dus het is mooi dat het nu gelukt is om de stap naar de Eredivisie te maken. Andere hoogtepunten zijn de halve finales van de beker die we twee seizoenen op rij wisten te behalen. Door deze ervaringen zijn we als team nog meer op elkaar ingespeeld en zijn samen echt naar de Eredivisie toegegroeid.

Wie is jouw favoriete tegenstander?

Voorheen leefden we erg toe naar de streekderby Dordrecht-Sliedrecht. Dan zat de sporthal ramvol en ging het hard tegen hard. De sfeer was geweldig. Omdat we pas net in de Eredivisie spelen, heb ik hier nog geen favoriete tegenstander. Ik kijk wel uit naar de wedstrijden tegen toppers als Dynamo, Orion en Lycurgus. Dat lijken me wedstrijden waar je je extra voor oplaadt en supergemotiveerd instapt.

Welke wedstrijd zou je nog wel eens over willen spelen?

Vorig seizoen stonden we in de halve finale van de Beker tegenover Taurus. De uitwedstrijd verloren we met 3-1 en we hadden een goede kans om thuis te winnen en de Bekerfinale te halen. Helaas hebben we die kans niet gegrepen en werd het een 3-2 overwinning voor ons, dus nèt niet genoeg. Die wedstrijd zou ik nog wel eens over willen doen, sowieso omdat het ook gewoon een toffe en spannende wedstrijd was.

Wat hoop jij in je carrière nog te realiseren?

Ik leef per seizoen en kijk nooit zo ver vooruit. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd in Bedrijfseconomie en ben ik ook aan het werk. Dus zolang het daarmee te combineren valt, zie ik wel wat de toekomst brengt. Eerst maar genieten van de Eredivisie met Sliedrecht en de vruchten plukken van waar we zo hard voor hebben gewerkt. Ik heb het super naar mijn zin bij deze club, het is mijn tweede thuis. Ik ben geboren en getogen Tilburger en heb daar ook altijd gespeeld, maar inmiddels voel ik me ook wel een beetje Sliedrechts. Wat wel heel leuk is trouwens: sinds dit seizoen speelt David Azantilow bij Sliedrecht Sport. Vroeger zaten wij in hetzelfde team bij Triade VCT in Tilburg en we zijn altijd vrienden gebleven. Nooit gedacht dat we nog eens samen zouden spelen, dus dat is extra tof dit seizoen. 

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×