Eredivisie Dames

Springendal Set-Up'65 met nieuwe trainer tegen Flynth FAST

Het was een roerige tijd voor Springendal Set-Up'65. Maandagavond werd door het bestuur besloten dat trainer Brahim Abchir vrijgesteld werd van werkzaamheden. Het liep tussen technische staf en speelsters niet altijd soepel en het bestuur wil het tij keren en nog bij de eerste zes komen. Lesley de Jonge maakt het seizoen af als hoofdtrainer. Zondag treft hij met zijn nieuwe ploeg in de eredivisie Flynth FAST.

Lesley de Jonge was bij Springendal Set-Up'65 al gepresenteerd als de opvolger van Abchir voor het nieuwe seizoen, het bestuur vroeg hem nu om de rest van deze competitie al voor de groep te staan. Hij zal morgen debuteren als trainer in de eredivisie met een uitwedstrijd bij Flynth FAST. 

De nieuwe trainer van de Ootmarsumse club is pas 27 jaar. Hij stond tot zijn promotie dit seizoen aan het roer bij het tweede team van Set-Up'65 en krijgt nu een mooie kans en tevens een uitdaging voorgeschoteld. Eerder was De Jonge werkzaam bij Emmen'95 en liep hij mee met toptrainers, waaronder voormalig bondscoach Giovanni Guidetti.

De club is eerlijk en open over het besluit: "Het bestuur heeft deze ingrijpende beslissing genomen, omdat naar ons idee de chemie met Abchir is uitgewerkt. Uit meerdere gesprekken is gebleken dat er een verschil in inzicht is ontstaan. Met dit drastische besluit hopen we het tij te keren met het oog op de toekomst. Daarnaast willen we heel graag dat ons eerste damesteam zich plaatst bij de eerste zes, want daarmee  is deelname aan de kampioenspoule verzekerd."

Brahim Abchir gaat de clubhistorie in als één van de meest succesvolle trainers van Springendal Set-Up ’65. "We zullen te zijner tijd, in overleg met Brahim, op een goede manier afscheid nemen. Onze wegen scheiden, maar de successen, die hij met de eerste selectie van de club boekte, zorgen er voor dat we met veel respect over deze trainer blijven praten," besluit penningmeester Peter Spit.

De trainer is vrijgesteld van werkzaamheden en dus niet ontslagen of op non-actief gesteld, omdat de club zijn contract tot 30 april respecteren. Dat is omdat hij enorm veel voor de club heeft betekend. Hij bracht de club naar de eredivisie, werd met Springendal Set-Up ’65 tweede van Nederland en haalde de bekerfinale.

Programma eredivisie dames:

Zaterdag
Nering Bögel VC Weert - Coolen-Alterno
Regio Zwolle Volleybal - Sliedrecht Sport
VC Sneek - Peelpush

Zondag:
Flynth FAST - Springendal Set-Up ’65
Talent Team Papendal/Arnhem - Eurosped

Foto: Arnold Terveer

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×