Op het Maleisische eiland Langkawi wordt de komende dagen een 1-ster toernooi van de FIVB World Tour gespeeld. In het kwalificatietoernooi kwamen vannacht twee Nederlandse teams in actie. Thijs Nijeboer en Jasper Niewold verloren al in de eerste ronde. Katja Stam en Julia Wouters van Beachvolleybal Team Nederland wisten zich wel te plaatsen met twee overwinningen.

Katja Stam en Julia Wouters begonnen aan het kwalificatietoernooi op Langkawi met een wedstrijd tegen Denemarken. De dames van Beachvolleybal Team Nederland speelden ijzersterk en gaven niks weg. De eerste set werd met 21-13 gewonnen van Sondergard en Okholm en ook in de tweede set werd de tegenstander kansloos achter gelaten: 12-21.

In de tweede ronde van het kwalificatietoernooi stonden Stam en Wouters tegenover het Duitse duo Arnholdt/Welsch. Dat leverde een spannende partij op, de twee teams waren erg aan elkaar gewaagd. De jonge Nederlandse speelsters bleven goed hun eigen spel spelen en hielden het hoofd koel op de cruciale momenten.

Met een goede service en prima blokkerend werk van Stam werd de eerste set met 21-17 gewonnen en kwam kwalificatie erg dichtbij. In de tweede set werd het nog spannend, de Duitse speelsters gaven alles om hun laatste kans te pakken. Maar Stam en Wouters lieten het niet tot een derde set komen en sloegen toe in de slotfase: 21-19. Stam en Wouters starten morgen (komende nacht in Nederlandse tijd) in het hoofdtoernooi van het 1-ster toernooi in Maleisië. Voor 

Snel klaar

Na een lange reis naar Langkawi zat het toernooi er voor Thijs Nijeboer en Jasper Niewold erg snel op. In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi verloren de Nederlandse mannen met 21-12 en 21-14 van het Duitse team Karpa/Sievers. Ze hadden op een langer verblijf in het toernooi gehoopt, maar dat zat er niet in.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn