Deze week wordt in Ostrava het vierde Elite 16-toernooi van het seizoen gespeeld. Katja Stam/Raïsa Schoon en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen komen donderdag in actie op het hoofdtoernooi. Steven van de Velde en Matthew Immers spelen woensdag de kwalificatie, waarin ze het in de eerste ronde opnemen tegen de Oostenrijkse Seidl, R./Pristauz.

Hoofdtoernooi met Stam/Schoon en Brouwer/Meeuwsen
Katja Stam en Raïsa Schoon begonnen sterk aan het seizoen in Doha, waar ze met de gouden medaille naar huis gingen. In de twee Elite 16-toernooien die daarop volgden, in Tepic en Uberlandia, moest het duo genoegen nemen met de vijfde en negende plek. In Ostrava zijn Stam en Schoon ingedeeld in poule B, waar ze het in hun openingswedstrijd opnemen tegen titelverdedigers Svenja Müller en Cinja Tillmann uit Duitsland. Daarnaast treft het Nederlandse duo Anouk Vergé-Dépré en Joana Mäder uit Zwitserland en een team uit de kwalificatie.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen strandden in de eerste drie Elite 16-toernooien van het seizoen telkens in de kwartfinale. In Ostrava, waar ze vorig seizoen het brons veroverden, staat het duo tiende op de entry list. In de poulefase nemen ze het op tegen Europees kampioenen David Ahman en Jonatan Hellvig uit Zweden, Cherif Younousse en Ahmed Tijan uit Qatar en een team uit de kwalificatie.

Van de Velde/Immers spelen woensdag kwalificatie
Steven van de Velde en Matthew Immers, die een maand geleden nog vierde werden op het Elite 16-toernooi in Uberlandia, hopen zich via de kwalificatie te plaatsen voor het hoofdtoernooi. In de eerste ronde staan ze woensdag om 12.40 uur tegenover Robin Seidl en Moritz Pristauz uit Oostenrijk. Het winnende duo speelt later op de dag een tweede kwalificatiewedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen twee Amerikaanse duo’s: Schalk/Bourne en Crabb Tr./Brunner.

Programma kwalificatie

Dag

Tijd

Teams

Woe 31 mei

12.40 u

Seidl, R./Pristauz (AUT) - Van de Velde/Immers

Bekijk het volledige programma op Volleyballworld.com.

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen via Volleyballworld.tv (€5.99 per maand) en Viaplay.com.


Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn