Noa Sonneville en Maren de Jong zijn het Europees kampioenschap beachvolleybal onder 18 in Ljubljana begonnen met twee overwinningen in de poule. Het als twintigste geplaatste team wist twee teams die hoger geplaatst zijn beide met 2-0 te verslaan. Mees Sengers en Quinten Groenewold speelden één wedstrijd, die ging in drie sets verloren.

Sonneville en De Jong openden de dag met een wedstrijd tegen het als dertiende geplaatste team Clara Bal en Saofé Duval uit Frankrijk. Ze wonnen overtuigend met 21-17, 21-11. ’s Middags stond het tweede duel op het programma, daarin versloegen ze de nummer 4 van de plaatsingslijst, Marta Carro en Adriana Serrano, met 22-20, 21-13 in iets meer dan een half uur.

Vrijdagmiddag om 13.10 uur sluiten de Nederlandse meiden, in Slovenië gecoacht door Erna Everaert, de poule af tegen het Finse duo Jokela / Sinasalo. Op zaterdag volgt de eerste of tweede ronde in de knock-outfase, evenals de kwartfinale mochten Sonneville en De Jong die halen.

Mees Sengers en Quinten Groenewold speelden tegen de Moldaviërs Sergiu Plamadeala en Dmitri Romanov een zeer goede eerste set, ze wonnen met 21-11. Ze moesten daarna toch het onderspit delven na verlies in set twee en drie met 17-21, 11-15.

Op vrijdag spelen de Nederlandse jongemannen twee poulewedstrijden, een team uit Rusland en een uit Slovenië zijn de tegenstanders.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn