Drie overwinningen hebben de Nederlandse teams geboekt op de eerste dag van het Europees kampioenschap beachvolleybal voor spelers onder de 22 jaar in Baden, Oostenrijk. Raïsa Schoon en Emi van Driel wonnen hun beide groepsduels met 2-0 en gaan aan kop in Poule F. Leon Luini en Matthew Immers kwamen een keer in actie en zegevierden in twee sets.

Raïsa Schoon en Emi van Driel begonnen de regenachtige dag in Oostenrijk tegen het Franse duo Vieira / Gouin, de nummer 1 van de plaatsingslijst. De speelsters van Beachvolleybal Team Nederland zijn zelf als 22e geplaatst, maar behoren wel tot de kanshebbers voor de titel in Baden. Het werd een ruime 2-0 zege: 21-8, 21-11.

’s Middags troffen ze de nummer 6 geplaatst, het Letse koppel Namike / Brailko. Daarin kregen ze meer tegenstand, maar een overwinning was nooit in gevaar. Het werd wederom 2-0 met de setstanden 21-11, 21-19.

Vrijdagmiddag om 14.50 uur speelt Schoon / Van Driel de laatste poulewedstrijd tegen de Zwitserse Betschart en Stähli. Dat team verloor vandaag beide wedstrijden met 2-1.

Leon Luini en Matthew Immers speelden op donderdag alleen hun eerste poulewedstrijd, de Britse tweeling Javier en Joaquin Bello (117 in de wereld waar Luini en Immers 960e staan) werd met 23-21 en 21-13 verslagen.

Op vrijdag zullen Luini en Immers tweemaal spelen, allereerst om 9.50 uur tegen het als tweede geplaatste duo Gusev / Shustrov (RUS). Vervolgens spelen ze om 16.30 uur tegen de Oostenrijkers Reiter / Hammarberg.

Speelschema vrijdag 14 mei

Tijd

Team A

Team B

9.50 uur (veld 2)

Gusev/Shustrov (RUS)

Leon Luini

Matthew Immers

14.50 uur (veld 3)

Raïsa Schoon

Emi van Driel

Betschart, M./Stähli (SUI)

16.30 uur (veld 1)

Leon Luini

Matthew Immers

Reiter/Hammarberg (AUT)

Livestream

De livestreams van het EK<22 zijn te zien via Laola1.at. Door het slechte weer van vandaag zijn helaas veel wedstrijden niet te zien geweest. De organisatie hoopt in het vervolg de wedstrijden gewoon te kunnen laten zien.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×