Beachvolleybal

Sterke start Nederlandse teams op EK onder 20 op Vulcano

Op het Italiaanse eiland Vulcano wordt deze week het EK onder 20 jaar gespeeld en de twee Nederlandse teams zijn daar ijzersterk gestart. Mees Blom en Yorick de Groot openden met een 2-0 overwinning in hun poule en ook Katja Stam en Mexime van Driel begonnen overtuigend met twee overwinningen.

Mees Blom en Yorick de Groot begonnen meteen heel sterk tegen hun leeftijdsgenoten uit Israël, Masuri/Uziel. Ze speelden zelf heel solide en dat leverde een 21-14 en 21-16 overwinning op. Op vrijdag spelen ze in de poule nog tegen Finland en Frankrijk.

Bij de meiden onder 20 jaar doen voor Nederland Katja Stam van Beachvolleybal Team Nederland en Mexime van Driel, van de Kadijk Beach University, mee. Ze begonnen donderdagochtend met een pittige partij, maar ze lieten zien mentaal sterk te zijn. Tegen het Zweedse team Andersson/Hellvig werd het 2-1 (29-27, 14-21, 15-10).

In hun tweede poulewedstrijd speelden de Oranje-meiden erg sterk en vooral serverend maakten ze het Magdinova/Erteltova uit Slowakije erg moeilijke. Ze wonnen met 21-13 en 21-16. Op vrijdag strijden ze tegen het Sloveense duo Morgan/Lovsin om de poulewinst en een directe plek in de 8e finale.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×