Beachvolleyballer Steven van de Velde is dit seizoen ook in de zaal te bewonderen. Hij speelt bij Inter Rijswijk en maakte gisteravond zijn debuut in de eredivisie. Een mooi debuut, want met zijn ploeg veroverde hij de eerste overwinning van het seizoen. In de eigen Marimbahal werd het 3-0 (25-23, 25-16, 25-22) tegen Vallei Volleybal Prins. Van de Velde liet meteen zien dat hij ook indoor uit de voeten kan, hij scoorde 17 punten.

Twee weken geleden speelde Van de Velde samen met zijn maatje Dirk Boehle nog voor het eerst samen op de FIVB World Tour. In het Chinese Qinzhou wisten ze zelfs tot de kwartfinale te komen en het leverde ze een knappe vijfde plek op. Gisteren maakte de beacher zijn debuut op het hoogste niveau in de zaal. Inter Rijswijk wist meteen te winnen.

In zijn eerste eredivisie wedstrijd maakte hij meteen indruk. Hij liet zien dat hij een allround speler is, niet gek want als beachvolleyballer moet je ook verdedigen en aanvallen. In de verdediging was hij op dreef namens Inter en ook aanvallend deed hij het goed. Hij scoorde 16 punten met zijn harde smashes en was goed voor 1 ace. Ook hadden de aanvallers van Vallei Volleybal Prins (VVP) het er veel moeite mee om langs het hoge blok van Van de Velde te komen.

In de eerste set was het erg spannend in de Marimbahal, maar tot grote vreugde van de het thuispubliek wist Inter het af te maken op de cruciale momenten. De set werd met 25-23 gepakt en daarmee werd ook een mentale tik uitgedeeld aan het jonge team uit Ede. De thuisploeg denderde hard door in de tweede set en won die, mede dankzij sterk serverend werk, met 25-16. VVP vocht in de derde set nog knap terug, maar weer maakte Inter Rijswijk op de belangrijke momenten de punten en won met 25-22. Daarmee was de eerste overwinning van het seizoen een feit voor de thuisploeg.

World Tour Aalsmeer
Of Van de Velde zaterdag weer speelt namens Inter Rijswijk is nog even afwachten. Dat is afhankelijke van zijn prestaties in het zand. Hij start morgen met Dirk Boehle in het hoofdtoernooi van de FIVB World Tour in Aalsmeer. Als ze daar ver komen, zal hij zaterdagavond niet in de zaal staan bij de uitwedstrijd tegen Advisie/SSS. Ook zal trainer Willy Steenbakkers het mogelijk zonder Jannes van der Ham moeten doen, die doet ook mee in Aalsmeer.

Verrassingen
In de doordeweekse speelronde verrasten twee teams met hun overwinning. De mannen van Zaanstad, gepromoveerd uit de Topdivisie, veroverden in eigen huis hun eerste overwinning. Ze waren met 3-0 te sterk voor Coníche Topvolleybal Zwolle. Ook in Apeldoorn een uitslag die niet veel mensen verwacht hadden. Advisie/SSS wist op bezoek bij Draisma Dynamo met 1-3 te winnen.