Vanavond beginnen de play-offs in de Eredivisie Dames! Via een uit- en thuiswedstrijd worden de laatste twee halve finalisten bepaald. Visser Assen/Sudosa-Desto speelt tegen De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht, Djopzz Zwolle Topvolleybal neemt het op tegen Draisma Dynamo.

De twee beste teams uit de A-poule, Friso Sneek en Apollo 8, hebben zich direct geplaatst voor de halve finales. In de kwartfinale treffen de nummers drie en vier uit de A-poule, Visser Assen/Sudosa-Desto en Djopzz Zwolle Topvolleybal, de twee beste teams uit de B-poule. Assen neemt het op tegen de nummer twee uit de B-poule, De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht, en Zwolle staat tegenover de kampioen van de B-poule, Draisma Dynamo. Bij de dames worden de kwartfinales beslist over twee wedstrijden, een thuis- en een uitwedstrijd. Mocht er na deze twee duels een gelijke stand zijn, dan wordt via een golden set beslist wie er doorstroomt naar de halve finale.

Djopzz Zwolle Topvolleybal - Draisma Dynamo
Draisma Dynamo domineerde de B-poule, waarbij ze zonder puntverlies als eerste eindigden. Recentelijk kondigde het team aan dat Kirsten Knip, Dagmar Mourits, Luna Strikwerda, Lotte Bruinsma, en Britt van de Kooi ook komend seizoen voor Dynamo zullen uitkomen. Ook wisten ze al twee nieuwe spelers aan zich te binden: spelverdeler Sanne Konijnenberg en libero Veerle Buchwald, die overkomen van Djopzz Zwolle Topvolleybal, Dynamo's tegenstander in de kwartfinales. Zwolle werd vierde in zowel de reguliere competitie als de A-poule en reist vanavond naar Apeldoorn voor de eerste kwartfinale. Ondanks verlies in de eerste ontmoeting, is de onderlinge balans in het voordeel van Zwolle, dat Dynamo in de kwartfinale uit de bekercompetitie knikkerde en twee dagen later opnieuw won in een reguliere competitiewedstrijd.

Visser Assen/Sudosa-Desto - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht
Na een tweede plaats in de reguliere competitie te hebben behaald, viel Visser Assen/Sudosa-Desto terug naar de derde positie in de A-poule, waardoor ze in de kwartfinale moeten strijden voor een plek in de halve finale. Ze treden als favoriet aan tegen De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht, dat dit seizoen minder presteert dan het voorgaande jaar, waarin ze zowel in de bekerfinale als in de finale om het landskampioenschap stonden. In de reguliere competitie werden beide ontmoetingen beslist in vier sets; de eerste keer in november ten gunste van Utrecht, de tweede keer twee maanden later ten gunste van Assen. Utrecht begint vanavond met het thuisvoordeel, de beslissende wedstrijd vindt zondagmiddag plaats in Assen.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Do 11 april

20.00 uur

De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Visser Assen/Sudosa-Desto

Do 11 april

20.00 uur

Draisma Dynamo - Djopzz Zwolle Topvolleybal

Zo 14 april

15.30 uur

Visser Assen/Sudosa-Desto - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

Zo 14 april

20.00 uur

Djopzz Zwolle Topvolleybal - Draisma Dynamo

Livestreams
De wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl. Via het programma van de Eredivisie Dames kom je bij de livestreams uit. Vlak voordat een wedstrijd begint, is de livestream zichtbaar.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn