Beachvolleybal

Stubbe en Van Iersel na poulewinst in achtste finale

Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben voor een grote verrassing gezorgd op het 4-sterren FIVB toernooi in Ostrava. De Nederlandse dames wonnen met 2-1 van het als eerste geplaatste Tsjechische duo Hermannova/Slukova en veroverden daarmee de poulewinst. Ze spelen pas zaterdag weer verder in de achtste finale. De andere Nederlandse teams moeten zich daar vrijdag nog voor plaatsen in Tsjechië.

Stubbe en Van Iersel maakten donderdag veel indruk in de poulefase. Ze toonden aan dat ze mentaal ijzersterk zijn met twee keer winst in drie sets en met sterk en gevarieerd spel. Eerst werd er gewonnen van de Amerikanen Fendrick en Lane en daarna volgde een mooie strijd voor het massaal aanwezig Tsjechische publiek.

De Nederlandse dames wonnen weer in drie sets en zorgden daarmee voor een grote verrassing en een shock voor het thuispubliek. Ze waren nipt te sterk voor de grote favoriet van het toernooi, de thuisspelende sterren Hermannova en Slukova. Het werd 16-21, 22-20 en 10-15 voor Oranje. Stubbe en Van Iersel plaatsten zich daarmee rechtstreeks voor de achtste finale.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink wonnen om 09.00 uur de openingswedstrijd in hun poule met goed spel van het Chinese duo Wang/X. Y. Xia: 21-14 en 21-12. In de strijd om de poulewinst moesten de dames van Beachvolleybal Team Nederland hun meerdere erkennen in het sterke Braziliaanse team Agatha/Duda: 13-21 en 16-21. In de tussenronde strijden Keizer en Meppelink verder om een plek in de achtste finale.

De mannen

De mannen begonnen het toernooi met nederlagen. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen begonnen met een 2-1 verlies tegen het Duitse duo Thole/Wickler, die het vanuit het kwalificatietoernooi verrassend sterk doen in Ostrava. 

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst speelden een spannende wedstrijd tegen het Poolse topteam Fijalek/Bryl die ze nipt met 2-1 verloren. Ook Dirk Boehle en Steven van de Velde wisten hun eerste pouleduel niet te winnen, ze verloren met 2-0 van de Oostenrijkse vice-wereldkampioen Doppler/Horst.

De drie mannenteams moeten vrijdag hun tweede poulewedstrijd winnen om in het toernooi te blijven.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×