Of de champagne zaterdagavond in Assen open ging, is niet bekend, maar reden te over voor Sudosa-Desto. Drie van de vier Volleybaldirect Open finalisten van de club werden afgelopen zaterdag Nederlands kampioen; de A- en B-meisjes en de C-jongens. Met de vierde plaats voor de CMV-jongens van Sudosa-Desto, gaat de Jaap van Kasteel trofee voor best presterende vereniging overall dit jaar voor de 4e keer naar de Drentse hoofdstad. Ook individueel sleepte de club drie van de acht prijzen in de wacht: Stéan Bakhuis (CMV-jongens), Robert ten Kate (C-jongens) en Jolien Knollema (B-meisjes) werden uitgeroepen tot most valuable player (MVP) van het kampioenschap.

De kampioenen
Ook in topsportcentrum de Koog in Koog aan de Zaan werd een feestje gebouwd. Heel dichtbij huis sleepten de A-jongens van Zaanstad uit Zaandam daar het kampioenschap binnen. In de Amerena in Amersfoort werd Inter Rijswijk Nederlands kampioen van de B-jongens, in de Beverwijkse sporthal de Walvis won Rivo Rijssen de titel bij de C-meisjes. De Westfrieslandhal in Wognum hoste de jongste leeftijdscategorie (CMV). Daar ging de beker naar de jongens van Zovoc uit Zoetermeer en de meisjes van VC Sneek. De coach van VC Sneek over het winnende finalepunt: “24-17, het publiek gaat als wilde beesten te keer. Ze geloven hun ogen niet… zo hard als ze kunnen, roepen ze 1!,1!,1!,1! Sneek serveert, Dynamo ontvangt de bal goed en brengt deze weer naar de overkant. Sneek smasht de bal terug, maar Dynamo geeft zich niet zomaar gewonnen. Sneek probeert het nog één keer met een prikbal en nu lukt het wel! Wat een ontlading! VC Sneek is Nederlands Kampioen 2019! De droom is waar gemaakt… Proficiat!”

Klik hier voor alle eindklassementen en de punten voor de Jaap van Kasteel trofee.

MVP’s
Voor het eerst in de geschiedenis van het grootste en leukste jeugdkampioenschap van Nederland werden ook de MVP’s per leeftijdscategorie gekozen. Naast de drie MVP’s van Sudosa kozen de Volleybaldirect Open werkgroep en aanwezige coaches Raisa Schoon van Voltena als beste speelster bij de A-meisjes, Tieme de Jong van Zaanstad maakte de meeste indruk bij de A-jongens. Kees de Hoogh van Inter Rijswijk pakte de titel bij de B-jongens, Kim Borkent bij de C-meisjes. Pien Lenders van Peelpush speelde zich het meest in de kijker bij de CMV-meisjes.

De organisatie van de open jeugdkampioenschappen was tot in de puntjes geregeld. “Onze vrijwilligers zetten zich maximaal en vol overgave in”, blikt coördinator Bob Dixon tevreden terug. “Super dat thuisblijvers dit jaar via livestreams op internet live mee konden kijken bij de CMV finales in Wognum en de A-jeugd in Koog aan de Zaan. En ook onze mascotte Spike zette in twee finalehallen de boel op stelten. Het was een topdag voor alle betrokkenen!” 

Foto: Sudosa-Desto, Assen

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn