Met de zomer in zicht struinden wij het Junior Beach Circuit af op zoek naar enthousiaste beachvolleybalteams. Nog net op tijd trokken wij Siem Ooijman van beachteam Wijkstra/Ooijman aan zijn jasje. Hij stond namelijk op het punt te vertrekken naar zijn beachvolleybaltraining. Aansluitend staan voor zijn RTC-team de United World Games in Klagenfurt op het programma. Is er dan wel tijd om te beachvolleyballen? Natuurlijk! Lees hieronder meer over dit drukbezette team.

Beach Siem Jasper 2

Team Wijkstra/Ooijman bestaat uit Jasper Wijkstra (14 jaar) en Siem Ooijman (13 jaar). Op het beachveld is Jasper de blokkeerder en Siem de verdediger. De jongens spelen allebei in de zaal bij Orion Doetinchem. Jasper komend seizoen in Heren 7, Siem komend seizoen in de B1. Jasper is met zijn team B1 afgelopen seizoen kampioen Topklasse geworden en heeft met de B1 de Regiobeker gewonnen. Siem ging regelmatig mee als reservespeler en mocht ook zijn puntjes meepakken. Siem is met zijn B3 team afgelopen seizoen kampioen in de eerste klasse geworden, in de hoofdklasse zijn ze op de 4e plek geëindigd.

Jasper en Siem hebben in 2014 als basisspelers de Finale Open Club gewonnen in de Jongens D categorie. Siem is als basisspeler in 2015 2e geworden bij de Finale Open Club Jongens D en samen zijn Siem en Jasper in 2016 weer 2e geworden in de Finale Open Club in de C-categorie, beiden als basisspelers. 

Siem is vorig jaar met zijn beachpartner, Ties, 2e geworden op het Open Nederlands Kampioenschap Jeugd en 5e bij de Regio Beach Finals. Dit seizoen beachen Jasper en Siem voor het eerst samen en meteen hebben ze de eerste 3 toernooien van het Junior Beach Circuit, waar ze aan meededen, gewonnen! Het gouden recept voor winst voor deze jongens is dat ze elkaar goed aanvullen en elkaar de punten gunnen. Daar komen geen speciale rituelen of kreten bij kijken. Wellicht zijn de jongens ook goed op elkaar ingespeeld doordat er op regenachtige dagen veel samen op de Playstation wordt gegamed?

Jasper en Siem sluiten graag af met de oproep aan alle jongens in Nederland om na het zaalseizoen vooral lekker te gaan beachvolleyballen! Het is echt superleuk, je blijft lekker bezig met volleybal en je conditie blijft ook op peil!

Beach Siem Jasper 1

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn