Het eerste damesteam van volleybalvereniging LSV uit Loppersum speelt in de promotieklasse en staat 28 april in de halve finale van het bekertoernooi. Een knappe prestatie aangezien ze al drie divisieteams hebben uitgeschakeld. Morgen spelen ze weer tegen een divisieteam, wie weet kunnen ze hun zegereeks voortzetten!

Hoe doen jullie het in de competitie?
Momenteel bezetten we de 5e plek in de promotieklasse A.

Hebben jullie weleens prijzen gewonnen?
Ergens in een ver verleden misschien. Momenteel zijn we in de race voor de beker. We spelen tot onze eigen verbazing op 28 april de halve finale van het bekertoernooi! Om dit te bereiken hebben we een aantal 3e divisieteams verslagen, wat best stoer is….

Wat maakt jullie team uniek?
Het grootste deel van ons team speelt al 10 jaar samen. Dit jaar is het team aangevuld met drie jonge meiden. We komen op één na allemaal uit Loppersum, trainen maar 1 x in de week en draaien elk jaar eigenlijk best goed mee in het linkerrijtje.

Hebben jullie een teamritueel?
Ja, we staan allemaal op vaste plekken met inspelen, inlopen, handje klap en zelfs de plek in de kleedkamer;-) En er vooral niet van afwijken want dan zijn we van slag :).

Wat is jullie yell?
Kaaaaaaaboemmmmm!!

Wat ondernemen jullie naast volleyballen nog meer met elkaar?
Velen vervullen bestuursfuncties of zitten in commissies bij de club. Daarnaast wordt er weleens geschaatst, ge-geo-cacht, gaan we twee keer per jaar uit eten en hebben het voor en na de wedstrijden altijd gezellig!


LSV Dames 1 bestaat uit:

Esther Doff – spelverdeelster
Loes Hoogstra – spelverdeelster
Martina Haak-Snoek – diagonaal, passer/loper
Sophie Nauta – diagonaal, passer/loper
Suzan Haak-Weerman – passer/loper
Gineke Hoekzema – passer/loper|
Elise Kamminga – middenaanvalster
Mirjam Meruma – middenaanvalster
Judith Tack – middenaanvalster

2016-Team in de Spotlight-LSV Dames 1
Bron: Foto: De dames van LSV
Facebook X WhatsApp LinkedIn