Dames 1 van de volleybalclub VC Fortutas uit Nederweert is een team dat zichzelf omschrijft met de woorden: enthousiast, leergierig, motiverend en gezellig! Natuurlijk wordt er behoorlijk wat gegiebeld, vooral plezier hebben is enorm belangrijk. De dames stellen zich in deze rubriek verder aan jullie voor.

Wij, dames 1 van VC Fortutas, spelen pas sinds afgelopen seizoen als team samen. Vorig jaar waren we nog opgesplitst in dames 1 en dames 2, maar trainden al wel één keer per week samen en versterkten elkaar waar nodig. Er is uiteindelijk besloten om de krachten te bundelen en samen een wat groter team te vormen. Het team bestaat uit speelsters die uit Nederweert of de omgeving komen en graag een balletje slaan met zijn allen. We trainen twee keer per week, spelen op zaterdag competitie en enkelen zijn actief als trainster. Verder zijn we altijd van de partij bij onze clubactiviteiten! 

Marion Scheepers is onze trainster en zet zich velen jaren inzet voor ons en de club. Een schat van een vrouw, die elke maandag en donderdag voor ons van Eindhoven naar Nederweert komt om ons te trainen. Ook bij wedstrijden is ze zoveel mogelijk aanwezig, is ze niet onze coach dan zit ze wel op de tribune te yellen en te schreeuwen. Met name de tweede helft van de competitie heeft ze ons vaker gecoacht. Verder hebben we twee fijne coaches Christian en Vincent die ons ook het gehele seizoen hebben ondersteund en mede onze groei mogelijk hebben gemaakt.

Als team spelen we 3e klasse en hebben dit seizoen de 8e plaats (van de 11) behaald. Door samen hard te trainen en op elkaar ingespeeld te raken, hebben we als team een mooie stijgende lijn zien ontstaan in ons spel gedurende het competitieseizoen. De laatste zes wedstrijden zagen er als volgt uit: een vier-op-een-rij winst, gevolgd door de wedstrijd waar we een set wisten te pakken tegen de nummer 3 én als klapper een setje tegen de kampioen; Accretos DS 1. We kijken met trots terug op de groei die we hebben gemaakt als team en de band die nog sterker is geworden. 

Nu ons wedstrijdseizoen er op zit, gaan we ons uiteraard voorbereiden op het volgende seizoen. Samen gaan we ervoor zorgen dat we direct een sterke start hebben bij aanvang van de nieuwe competitie. We gaan hard trainen om nog meer als een team te spelen en we gaan die eindsprint van de competitie nog zeker even vasthouden! Zolang het volleybalseizoen nog duurt, gaan we nog zoveel mogelijk genieten en lekker ballen. Dit seizoen hebben we afgesloten met een avondje bowlen en op verschillende avonden gezellig een drankje doen. Ook hebben we nog hele leuke clubactiviteiten in het vooruitzicht. Op 4 juni hebben we een sportief buitentoernooi op grasvelden hier in de buurt waar iedereen aan mee kan doen. Ook staat er eind mei nog een jeugdkamp op de planning. Ja, ook wij dames gaan nog al te graag mee op kamp om lekker mee te kuiten bij de kampactiviteiten en te kletsen bij het kampvuur en in de tent. En tot slot hebben we ook dit jaar weer een beachevent. Kortom dit leuke volleybalseizoen is voor ons nog lang niet afgelopen!

Groetjes,

VC Fortutas Dames 1.

P.s. Met zo’n groot team als dat van ons, is het altijd lastig om foto’s te maken met het gehele team samen. Op deze twee foto’s staan we met alle dames van het competitieteam op de foto. We hebben ook een paar dames die alleen meetrainen. Nóg meer dames haha. Op de foto in onze clubshirtjes zien jullie ook een van onze coaches; Vincent.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn