In 'Team in the picture' staat iedere week een ander eredivisieteam centraal. Vandaag is het de beurt aan Draisma Dynamo uit Apeldoorn.

Speelt de ploeg al lang samen?

De kern van de groep speelt al langere tijd samen (2 tot 5 jaar) en verder is er een aantal spelers dit seizoen nieuw bijgekomen; Isak Helland, Ewoud Gommans en Hugo van Garderen.

Wat is grootste succes in recente verleden?

Vorig seizoen: Overwinteren in Europa en het bereiken van de bekerfinale. 

Kennismaking met de spelers

Onze meest scorende speler in de aanval is Nico Manenschijn onze diagonaal aanvaller. Met zijn power en snelheid is hij een veel scorende speler van ons team. Samen met Renzo Verschuren zorgt hij ook vanaf de achterlijn geregeld voor een puntje met zijn sprongserve.

Bart van Garderen is onze aanvoerder en tevens onze eerste spelverdeler. Hij zet de lijnen uit in het veld en neemt de leiding over het team zowel in als buiten het veld. De passlijn wordt door onze libero Dustin Bontrop gecoördineerd. Hij verzorgt samen met onze passer/lopers de service receptie en fungeert daarnaast als stofzuiger in het achterveld.

Wessel Blom, Isak Helland, Mats Kruiswijk en Ewoud Gommans zijn onze passer/lopers. Zij concurreren onderling voor twee plekjes in het team om de ballen aan de buitenkant erin te rammen. Ewoud is vanuit het buitenland naar Dynamo teruggekomen om van een schouderoperatie te revalideren en is hierin geslaagd zodat hij in de kampioenspoule ook tijdens de wedstrijden zijn enorme enthousiasme en drive voor het spelletje kan laten zien.

Op het midden is ook een aardige concurrentiestrijd uitgebarsten tussen Renzo Verschuren, Wessel Anker en Michiel van Dorsten. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten en die zullen zeker van pas komen. De jongste in ons team is Hugo van Garderen. Hij is onze tweede spelverdeler en uiterst gemotiveerd om zijn naamgenoot op de spelverdelerpositie voorbij te streven.

Wat zijn de ambities dit seizoen? Ligt het team op koers?

We hebben aan het begin van het seizoen als doelstelling neergelegd dat we in de reguliere competitie minimaal als derde wilden eindigen zodat we een goede uitgangspositie voor de kampioenspoule zouden hebben. 

Verder kampten we gedurende het eerste deel van het seizoen met veel blessures. Een andere doelstelling was dus ook om er aan te werken dat iedereen van deze blessures ging herstellen en topfit aan de kampioenspoule kan beginnen. Beide doelstellingen zijn gehaald en we zijn dus ook klaar voor de kampioenspoule. Onze doelstelling is om daar vanuit een underdog positie voor een daverende verrassing te gaan zorgen en de play-off finale te bereiken.

Draisma Dynamo Jolien Banda
Foto: Jolien Banda / Draisma Dynamo

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn