Voor internationals Thijs ter Horst en Twan Wiltenburg kon de Champions League ook eindelijk beginnen. Ter Horst kwam twee keer in actie, met Perugia won hij van Tours, maar verloor van Civitanova. Het Lindemans Aalst van Wiltenburg verloor alle drie de wedstrijden, maar pakte wel een punt tegen Fenerbahce.

Thijs ter Horst reisde met zijn topteam Perugia af naar het Franse Tours. In Poule B troffen maar drie teams elkaar, omdat het Turkse Arkas Izmir zich vanwege coronarestricties moest terugtrekken. De andere Italiaanse topclub Civitanova was het derde team dat in Frankrijk aantrad.

Op dinsdag ontmoetten de twee Italiaanse ploegen, die beide als titelkandidaat aangemerkt mogen worden, elkaar direct. Civitanova is met wereldsterren als Osmany Juantorena, Yoandy Léal, Robertlandy Simon en spelverdeler Luciano de Cecco (overgekomen van Perugia) een team van wereldformaat. Daartegenover kan Perugia bogen op de inzet van de volgens velen beste volleyballer ter wereld, Wilfredo Léon. Ook Aleksandr Atanasijevic, Oleh Plotnitskyi en de Nederlandse Thijs ter Horst behoren tot het hoogste segment van internationale volleyballers.

De strijd was hevig op dinsdag. Ter Horst, die in het seizoen tot nu toe veelal de vervanger is geweest op de diagonaalpositie van de van een blessure herstellende Atanasijevic, begon aan de kant. In de eerste set mocht hij invallen voor de Serviër en hij speelde de wedstrijd uit. Hij kwam tot 14 punten en had met 5 killblocks en een aanvalspercentage van 60 % een goede bijdrage. Toch wist Civitanova met 3-1 te winnen.

Op donderdag speelde Perugia zijn tweede wedstrijd, Tours was daarin geen partij. Perugia won eenvoudig met 3-0, voor Ter Horst waren er in elke set slechts invalbeurten. Atanasijevic kreeg de voorkeur van trainer Vital Heynen. Perugia staat nu op de tweede plaats. In februari organiseren zij de tweede ronde, alwaar ze hopen een plek in de kwartfinales af te kunnen dwingen.

Samenvatting Perugia-Civitanova met enkele mooie acties van Thijs ter Horst

Poule A
Twan Wiltenburg speelde met zijn team Aalst voor het eerst in de Champions League. Voor Aalst was het al de zevende deelname, voorloper Asse-Lennik speelde in de jaren ’80 van de vorige eeuw al in de Champions Cup. Aalst trof het niet in Poule A, de twee Poolse topclubs Kedzierzyn-Kozle en Skra Belchatow zijn zware opponenten. Ook het Turkse Fenerbahce kan Europees een aardig woordje meepraten.

Aalst verloor al zijn wedstrijden, op dinsdag tegen Fenerbahce kwamen ze nog dichtbij winst. De Belgische ploeg moest in vijf sets capituleren. Wiltenburg startte in de basis en scoorde zes punten. Op woensdag en donderdag waren Belchatow en Kedzierzyn-Kozle met duidelijke cijfers te sterk. Op woensdag viel Wiltenburg in de tweede set in en maakte twee punten. Op donderdag tegen Kedzierzyn-Kozle stond hij weer in de basis en droeg 3 punten bij. Aalst staat na de eerste ronde op de vierde plaats in Poule A. Eind januari wordt de tweede speelronde afgewerkt in Belchatow.

Volgende week wordt er nog een poule in de Champions League afgewerkt. Roeselare, met Stijn van Schie en Michiel Ahyi, ontvangt het Poolse Warschau, Russische Kemerovo en Italiaanse Modena. De wedstrijden zijn te bekijken op EuroVolley.tv (€ 4,99 per maand). Waarschijnlijk is een aantal wedstrijden ook op YouTube te zien, het is op dit moment nog niet bekend welke dat zijn.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×