Top 10 2018: SV Land Taurus wint verrassend de nationale beker

Top 10 2018: SV Land Taurus wint verrassend de nationale beker

December is traditioneel de maand van terugblikken. In tien dagen blikken we terug op tien highlights van het bomvolle (beach)volleybaljaar 2018. Vandaag: de verrassende bekerwinst van de heren van SV Land Taurus uit Houten.

Misschien wel de allergrootste verrassing van 2018: SV Land Taurus dat ten koste van Abiant Lycurgus voor de eerste keer in de geschiedenis van de club de beker won na een absolute thriller. Waar de ploeg uit Groningen vooraf favoriet was, stuntte de ploeg uit Houten op precies het juiste moment. In Hoogeveen wist Taurus met 3-2 te winnen.

In de eerste set leek er geen vuiltje aan de lucht voor het favoriete Abiant Lycurgus van coach Arjan Taaij. Het won vrij simpel met 25-19. Taurus was echter niet van plan om de beker cadeau te doen aan de Groningers en pakte in een spannende slotfase de tweede set met 26-24. En ook in de derde set denderde Taurus door. Waar Lycurgus wel mee bleef komen, wist het niet het verschil te maken. Taurus deed dat wel, weliswaar minimaal, en won de set met 25-23.

Met een 2-1 voorsprong voor Taurus waren de rollen ineens compleet omgedraaid en Arjan Taaij greep in. Met nieuwe energie en sterke serviceseries werd Taurus over de knie gelegd: 25-13 voor Lycurgus in de vierde set. Daarmee stond er een 2-2 gelijke stand op het scorebord. Sporthal Activum in Hoogeveen maakte zich op voor de allesbeslissende vijfde set. Een set die werd omschreven als bloedstollend, extreem spannend en nagelbijtend. Het werd 15-13 voor Taurus en daarmee schreef de ploeg uit Houten historie.

SV Land Taurus – Abiant Lycurgus 3-2 (19-25, 26-24, 25-23, 13-25, 15-13)

Stem op jouw hoogtepunt van 2018!

Op de laatste dag van het jaar is de keuze aan jou: Wat is jouw volleybalhoogtepunt van 2018? Van 31 december t/m 2 januari kun je hier je stem uitbrengen op één van de, door ons geselecteerde, hoogtepunten. Op donderdag 3 januari maken we bekend wat volgens jullie hét volleybalmoment van 2018 is.

Bekijk hier de samenvatting van Podium TV:

Foto: fotohoogendoorn.nl / Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×